Birsen UÇAR
Adana’nın Sarıçam ilçesinde yer alan Çarkıpare Şehit Ertan Tokuş İlkokulu 2-C sınıfı öğrencileri, Avrupa ülkeleriyle ortak yürütülen “Unlock the Power of Reading” (Okumanın Gücünü Keşfediyorum) adlı eTwinning projesi kapsamında dikkat çeken bir başarıya imza attı.
Sınıf öğretmeni Hatice Moğol ve İngilizce öğretmeni Selin Kutlu rehberliğinde yürütülen projede öğrenciler, kitap okumanın önemini kavradıkları gibi, teknoloji ve kültürlerarası etkileşimle donatılmış bir eğitim süreci geçirdi.
SANAT, TEKNOLOJİ VE KİTAP BİR ARADA
Proje süresince öğrenciler, arkadaşlık, güvenli internet kullanımı ve doğada yaşama gibi temalarla iç içe geçen sanatsal etkinlikler gerçekleştirdi. Canva, Padlet gibi Web 2.0 araçları sayesinde dijital tasarımlar hazırlayan öğrenciler, dünya edebiyatının klasiklerine de dokundu.
Hazırladıkları kitap ayraçları ve sundukları sunumlarla hem kendilerini geliştirdiler hem de kültürel farkındalık kazandılar.
AVRUPA İLE BAĞLANTI KURDULAR
Proje, Türkiye dışında İspanya, Romanya, İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerden öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla uluslararası bir platforma taşındı. Çevrim içi toplantılarda farklı ülkelerden yaşıtlarıyla tanışan minik öğrenciler, birbirlerine kitap ayraçları göndererek hem paylaşmayı hem de beklemenin heyecanını yaşadılar.
PROJEYE TANITIM DESTEĞİ
Elde edilen başarı üzerine, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen webinar ile proje, ilçedeki diğer öğretmen ve öğrencilere tanıtıldı. Öğrencilere sertifikaları takdim edilirken, öğretmenler Hatice Moğol ve Selin Kutlu, bu anlamlı projeyi Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi ile taçlandırmak üzere başvuruda bulunacaklarını açıkladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: