Müberra'nın okul mutluluğu
Yayınlanma :
30.09.2015 13:20
Güncelleme :
30.09.2015 13:20


Hayatta kalmak için büyük mücadele veren Müberra'ya 2.5 yıllık bekleyişi ardından hem ABD, hem de Almanya'daki iki donörden iyi haber geldi. Gerekli işlemler sürerken önce Almanya'daki donörün 2017 yılının Nisan ayına kadar ilik veremeyeceği, ardından da ABD'deki donörün liste dışı kaldığı bilgisi geldi.
ABD'Lİ DONÖRDE HEPATİT ÇIKTI
Kullanılan ilaçların yan etki gösterip kötü hücreler üretmesiyle ilik nakli olmaktan başka çaresi kalmayan Müberra için, son olarak ABD'deki ilik bankasına kayıtlı bir donörde, yüzde 90 oranında uygunluk tespit edildi. Donörden alınan kan örneğine, özel kuryeyle İstanbul'a getirildikten sonra yapılan testlerde, Hepatit B virüsü tespit edildi. Sağlık durumu, naklin gerçekleşmemesinden dolayı kötüleşmeye başlayan Müberra Teke'nin ailesine, ABD'li donördeki hepatit virüsünün geçme olasılıkları, tek tek anlatıldı. Aile de, kızlarının hayatta kalması için bu riski göze alıp nakile onay verdi. Nakilin ardından riskli dönem başarıyla tamamlandı. Müberra'ya yapılan kontrollerden sonra müjdeli haberi doktorları verdi. İliğin artık vücudun ihtiyacı olan kanı üretmek için çalışmaya başladığı, ayrıca hepatit virüsünün de geçmediği belirlendi.
YAŞADIĞI MUTLULUK GÜLÜŞLERİNDE
İbrahim, Ümmühan Teke çifti kızlarının tedavisi için İzmir'e taşındı. Tedavi süresince hastanede ve evinde eğitim gören Müberra, nakilin üzerinden geçen bir yılın ardından artık sağlıklı biri öğrenci olarak, yeni eğitimi yılmınını hazırlıklarını heyecanla tamamlayıp okul kaydını da Bornova'da yaptırdı. Müberra yıllardır özlemini duyduğu formasını giydi, okuluna ve arkadaşlarına kavuştu. Okulun ilk iki gününde büyük heyecan yaşayan Müberra Teke'nin, yaşadığı mutluluk ve sevinç gülüşlerine de yansıdı. Sevincini ailesiyle paylaşan Müberra Teke, kendisi gibi hasta olan çocuklara da, umutlarını ve mutluluklarını hiçbir zaman yitirmemelerini tavsiye etti. Çok sevdiği ilk öğretmeninden dolayı sınıf öğretmeni olmak istediğini anlatan Müberra Teke, "Okula ilk gittiğim zaman çok heyecanlandım. Arkadaşlarım ve öğretmenlerim bana yakın davrandı. Kısa sürede onlarla kaynaştım. Çok mutluyum" dedi. Kızlarının tedavileri süresinde büyük zorluk yaşayan, maddi olarak halende sıkıntılı dönem geçiren geçimlerini güçlükle sağlayan anne Ümmühan Teke ise, "Müberra gülüyor, biz de gülüyoruz. Şimdi çok mutluyuz. Herkesin kızım gibi şanslı olmasını ve hayata tutunmasını istiyorum. Ekonomik olarak zorluk yaşıyoruz ama üstesinden gelmek içinde çabalıyoruz. Kızımın tedavisi için İzmir'de olmamız gerektiği için memleketimizdeki işlerimizi yapamadık. Şimdi ekonomik olarak da kendimizi toparlamaya çalışacağız. Aylık periyodik kontrolleri yapılacak" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: