‘Mutlaka aşı yaptırması gereken riskli grupta 10 milyon kişi var’
CHP Adana Milletvekili Bulut, pandemi sürecini eline yüzüne bulaştıran iktidarın grip aşısıyla yeni bir kaos yarattığını söyledi
Yayınlanma :
24.10.2020 08:56
Güncelleme :
24.10.2020 08:56


HASTALAR SİSTEMİN DIŞINA İTİLDİ
İktidarın pandemi sürecini eline yüzüne bulaştırdığını kaydeden Bulut, vatandaşa maske dağıtımından testlere, vaka tespitindeki hasta/vaka ayrımından, koronavirüsle mücadelede alınan önlemlere kadar birçok yanlış yapıldığını kaydetti. Grip aşısı için 2 aydır Sağlık Bakanlığı’na ‘risk gruplarını tehlikeye atmayın, aşı yapılmasını sağlayın’ uyarısında bulunduklarını belirten Bulut, “ Koronavirüs salgını ile birlikte yurttaş sonbaharı beklemeden zatürre ve grip aşısı olmak için sıraya girdi. Eczanelerde isim listeleri oluşturuldu. Ancak yeni risk değerlendirme yöntemi ile risk grubunda olması gereken pek çok hastanın sistemin dışına itildi.” dedi.
KRONİK HASTALAR AŞI OLAMAYACAK
Puanlama sistemi nedeniyle 65 yaş üstü yurttaşların, kronik hastalığı olan kişi ve gebelerin aşıya erişemeyeceğini kaydeden CHP’nin eczacı kökenli milletvekili Bulut, “Sağlık Bakanlığı ‘grip aşısı olun’ diye vatandaşa çağrı yaptığını ancak aşının sadece aile hekimlerince ve puanlama skoruyla verilmesi nedeniyle risk grubundaki birçok vatandaşın grip aşısı olamayacağını bildirdi.
3-4 HASTALIĞI TAŞIYANLAR DA AŞI OLAMIYOR
Pandemi sürecinde sonbaharda aşıya talebin yoğun olacağı bu kadar açıkken, Bilim Kurulu mutlaka grip ve zatüree aşısı olmayı önerirken, sipariş edilen aşı adedinin geçen yılki sayı olan 1.5 milyon ile sınırlı kaldığını kaydeden Bulut, Türkiye’de mutlaka aşı olması gereken 10 milyon vatandaş olduğunu ifade etti. Bulut, “Önceden 65 yaş üzeri olmak, KOAH hastası olmak, astım ve diyabet gibi hastalığa sahip olmak tek kriterdi. Ancak şimdiki puanlama sistemine göre 3-4 hastalığı birden taşıyor olmanız lazım” ifadelerini kullandı. Bulut, Bakan Koca’ya bir kez daha risk grupları olan 65 yaş üstü, kronik hastalar ve sağlık emekçilerini önceleyerek bu aşıların ücretsiz olarak yapılması çağrısında bulundu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: