Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu yapmış olduğu açıklamada;
“Sağlık Bakanlığımızın Ekim ayında planladığı yeni atamalarda Adana için yalnızca 5 hemşire kadrosu ayrılmıştır. Ancak Adana’nın sağlık yükü dikkate alındığında bu sayı kesinlikle yetersizdir.
Adana’daki Durum
• Adana Şehir Hastanesi, sadece kentimize değil, deprem bölgelerinden gelen hastalara da hizmet vermektedir.
• Yoğun bakımlar yetersizdir; acil servislerde her gün çok sayıda yoğun bakım hastası bekletilmektedir.
• Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi halen %40 kapasiteyle çalışmaktadır. Bu nedenle hasta yükü büyük ölçüde kamu hastanelerimizdedir.
• Son yıllarda açılan iki yeni hastaneye yapılan tayinlerle mevcut hemşire sayısı daha da azalmıştır.
• Hemşire yetersizliği nedeniyle anjiyo ünitesi, yeni yoğun bakımlar ve boş alanlar açılamamaktadır. Buna rağmen devlet bu alanlara kira ödemeye devam etmektedir.
Talebimiz
Adana’nın sağlık hizmetlerindeki yükü kaldırabilmesi için:
• PDC (Personel Dağılım Cetveli) artırılmalı,
• Başta Adana Şehir Hastanesi olmak üzere tüm hastanelerimize en az 250 hemşire ataması yapılmalıdır.
Teşekkür ve Çağrı
Son DHY’de Adana’ya açılan tabip ve uzman tabip kadroları için teşekkür ediyoruz. Ancak en büyük eksiklik hemşire kadrolarındadır.
Yeni göreve başlayan Bakanlık ekibinin gönüllere hitap eden bir anlayışla Adana ve bölgemize daha çok hizmet edeceğine inanıyoruz.
Buradan Sağlık Bakanımıza ve ilgili milletvekillerimize sesleniyoruz:
Adana’ya acilen en az 250 hemşire ataması yapılmalı, yoğun bakımlar açılmalı, vatandaşlarımız hak ettiği sağlık hizmetine kavuşmalıdır!” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: