Öğretmen atamaları mecliste
Yayınlanma :
21.04.2022 09:48
Güncelleme :
21.04.2022 09:48


ÖĞRETMEN ADAYLARININ KADRO SÖZÜNÜ UNUTMAYIN
“Milli Eğitim Bakanı Katıldığı Televizyon Programında “Bayram Öncesi Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok fazla gençlerimizi bekletmeden güzel haberleri paylaşırız” İfadeleri kullanmıştı” sözlerini hatırlatan Sümer şunları söyledi:
“Bu konuşmanın ardından tam 47 gün geçti. Ne yazık ki halen atama takvimi açıklanmadı. Milyonlarca genç atama takvimin açıklanması için beklemeye devam ediyor. Eğitim gibi en temel sorunlardan bir tanesini çözme için donanımlı iyi yetişmiş öğretmenlere ihtiyacımız var. Ne yazık ki Saray İktidarı konu öğretmen adayları olduğu zaman tüm raporlarda ihtiyaç olduğu belgelenmesine rağmen atama yapmaktan kaçınıyor.”
ON BİNLERCE ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMEN VAR
Orhan Sümer, “Daha önce öğretmen ataması için “Kaynak Yok” açıklaması yapanlar şimdi de gençlerin hayallerini boşa çıkartıyorlar. Kısa sürede atama yapacağız deyip daha sonra insanları karanlıkta bırakmak devlet adabına yakışmaz.
Özellikle Covid 19 döneminde uzaktan eğitimi bahane ederek öğretmen atamalarından kaçınan Saray İktidarın Eğitim bilimlerindeki tüm kadrolara yetecek şekilde bir an önce atama takvimini açıklaması gerekmektedir. On binlerce genç eğitim neferinin hayalleri ile oynamayın” Dedi
İKTİDAR ÖĞRETMENLERİ VASIFSIZ İŞÇİ OLMAYA ZORLUYOR
Orhan Sümer, sözlerine şöyle devam etti:
“Bugün öyle bir Türkiye var ki. Yıllarca öğretmen olmak için eğitim görmüş pırıl pırıl gençlerimiz atamaları gerçekleşmediği için vasıfsız işçi olarak çalışmak zorunda kalıyor. Süpermarketlerin reyonlarında, Pazar tezgahlarında, bir fabrikanın üretim bandında aslında mesleği öğretmenlik olan gençlerimizi görüyoruz. İş bulup çalışabilenler kendilerini şanslı hissediyor. Bunalıma girip atanamadığı için intihar eden öğretmenlerimizi ayrı bir yerde tutuyoruz. Tüm bunlar iktidarın baştan aşağıya bir birini tetikleyen yanlış politikalarının sonucudur.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: