MUSTAFA ÖZKE
ADANA (GÜNAYDIN) – Bizim üzerine basıp geçtiğimiz yaşamı şiirleriyle ölümsüzleştiren, o yolculuğa farklı kitaplarıyla anlam kazandıran ve çağının tanıklığını yaparken edebiyat zenginliğini toplumla paylaşan Mustafa Emre, editörlüğünü üstlendiği eserlerle dikkat çekiyor.
Heyemola Yayınları’nın Adana’yı anlatan dizi koordinatörlüğünü başarıyla yürüten edebiyatçı yazar Mustafa Emre, bu kitaplarda kentteki edebiyatçıları, şairleri, yazarları ve düşünürleri bir araya getirirken, topluma da kalıcı bir miras bırakıyor.
En son ‘Hayal Divan’ adlı eseriyle 2017 Enver Gökçe Şiir Ödülü’nü kazanan Nisa Leyla’nın ‘Kurtuluş Mahallesi’ni anlatan ‘Adana Rüyası’ beni çok duygulandırdı. Kaldırımlarını aşındırdığımız mahalle hakkında bilmediğimiz neler varmış meğer… Nisa Leyla sayesinde öğrenmiş olduk.
Felsefe kitaplarıyla tanıdığınız bilim insanı Mustafa Günay’ın ‘Baraj Yolu’ kitabı ise iyice şaşırttı beni. Her gün binlerce insanla birlikte geçtiğim Baraj Yolu’ndaki Soljenitsin’in ne olduğunu bu kitapta öğrendim.
Yazar Tülay Koçak’ın Akşamsefası Kokusunda Dostlukların Semti Eski Baraj, Hüseyin Aslan’ın Ölümsüzlük Kenti Misis ve Zeki Gümüş’ün öykü tadında yazılmış Adana Bağlarında Yaşayan Sümer Mahallesi de okuyanı yüreğine yürütüyor.
Heyemola Yayınları’ndan bugüne kadar çıkan kitaplar şöyle; Taşların Külleriyle Saklandığı Yer Tepebağ / Adnan Gerger, Santral Garajı (Çek Bir Umut) / Adnan Gül, Adana’da Sular Durulurken / Bünyamin Hazar, Hergele Yolu İstiklal Mahallesi’nden Tozu Alınmış Yıllar / Duran Aydın, Karalar’dan Hürriyet Mahallesi’ne / İbrahim Oluklu, Şeytanın Meleklerle Zılgıt Çektiği Yer Melekgirmez / Mehmet Hameş, Adana’nın Yüreği Karasoku / Mustafa Emre, Adana Efsaneleri / Refiye Okuşluk Şenesen, Halklar Mahşeri Kocavezir / Sabit Kemal Bayıldıran, Abidinpaşa Caddesi’nde Dev Bir Çınar ve Adım Sesleri / Süreyya Köle, Taşköprü – Karşıyaka / Tuncer Uçarol, Kanalköprü ve Denizli / Zafer Doruk, Çocukluğumun Sosyolojisi ve Adana / Cahit Aslan, Bir Çocuğun Gözüyle Adana Sümer Mahallesi -Anılar- / Ekmel Ali Okur, Kalbimin Güney Yanı Yüreğir / Güney Özkılınç, Ölümsüzlük Kenti Misis / Hüseyin Aslan, Bir Zamanlar Adana / Cezmi Yurtsever, Taşköprü’ye Çık Irmağa Bak! Sanatçılarıyla Adana… / Murat Baycanlar, Yüreğimdeki Adana Kesitleri / Nazmi Bayrı, İstasyondan Kanala Namıkkemal Mahallesi / M. Nevzat Hız – A. Can Göçük, Adana Rüyası – Kurtuluş Mahallesi / Nisa Leyla, Geçmiş Ceyhan’da Çocukluktu / Tacim Çiçek, Eskibaraj – Akşamsefası Kokusunda Dostlukların Semti / Tülay Koçak, Adana Bağlarında Yaşayan Sümer Mahallesi / Zeki Gümüş, Mavi Bulvar / Bedri Aydoğan, Baraj Yolu – Yılların Ayak İzleri / Mustafa Günay, Hepimiz Adanalıyık Taman – 47 Yıl Önce Reşatbey 47 Yıl Sonra / Zeynel Çok, Gazipaşa Mahallesi / Halil Çetin, Bit Pazarı / Murat Günaydın. Keyifle okumalar dileğiyle.
Okurlarını yüreğine yürüten kitaplar Adana’yı anlatıyor
Edebiyatçı yazar Mustafa Emre, editörlüğünü yaptığı kitaplarda Adanalı edebiyatçıları, şairleri, yazarları ve düşünürleri bir araya getirirken, topluma da kalıcı bir miras bırakıyor
Yayınlanma :
29.12.2018 09:14
Güncelleme :
29.12.2018 09:14