Neşet KARADAĞ
ADANA (GÜNAYDIN) -Adana'da eski sevgilisini eşi ve yeni sevgilisine öldürttüğü iddia edilen kadın ile birlikte 4’ü tutuklu 3’ü firari 16 kişinin, bir yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.
Adana 10.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya tutuklu sanıklar Nihat Yıldırım, Abdulhalim Akça, Gökhan Kaya, İhsan Boztay ile bazı tutuksuz sanıklar ve müştekiler Yıldız ve Remziye Ağırağaç katıldı. Tarafların avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada sanıklardan çiftçi Nihat Yıldırım, suçlamayı kabul etti. Kendisi ile birlikte tutuksuz yargılanan Emine Tunç ile yaklaşık 3 yıldır nikahsız birlikte yaşadıklarını ifade eden Yıldırım, öldürdüğü Serdar Ağırağaç’ın kendisine hakaret ve tehditlerde bulunduğunu belirterek, “Emine bana Serdar’ı ağabeyi olarak tanıştırmıştı. Daha sonra Serdar, telefonlma beni arayıp ‘Emine’yi bana ver yoksa seni ve Emine’yi öldürürüm’ diye tehdit ediyordu” dedi. Serdar Ağırağaç ile konuşmak için buluştuklarını ifade eden Yıldırım, öldürme olayının kaza olduğunu belirterek kendisini şöyle savundu:
“Osman ile Serdar olay yerindeydi. Ben Serdar’ı tanımıyordum, o beni tanıyormuş. Bana küfür etti. Ben de ‘çakal ağzını bozma ben seninle konuşmaya geldim’ dedim. Küfür ve tehditlerini sürdürünce tabancayla havaya ateş ettim. Serdar ile boğuşmaya başladım. Tabancanın dipçiği ile vurdum. Boğuşurken Abdulhalim, İsmail ve Süleyman bizi ayırmaya çalıştı.Serdar’ı korkutmak için ayaklarına doğru ateş etmek istedim. Bizi ayırmaya çalışanlardan birisinin eli benim elime değdi, tabancanın namlusu havaya kalktı ve tabanca birkaç kez patladı. Olay yerine öldürme kastı ile gitmedim. Amacım, konuşmaktı. Öldürme niyetim olsaydı Emine’ye Serdar’ı eve davet etmesini söyler öldürürdüm. Kurşunları iradem dışı sıktım.”
Eski sevgilisini, eski eşi ve yeni sevgilisine öldürttüğü iddia edilen tutuksuz sanık Emine Tunç ise, hakkında yakalama kararı bulunan Sanık Osman Çiftçi’nin boşandığı eşi, öldürülen Serdar Ağırağaç’ın eski sevgilisi, sanık Nihat Yıldırım’ın ise birlikte yaşadığı kişi olduğunu söyledi. Öldürme olayı ile ilgisinin olmadığını belirten Tunç, “Benim Osman’ı da Nihat’ı da azmettirmem söz konusu değildir. Serdar’ın öldürülmesini istesem kendisini evime davet eder öldürtürdüm. Çünkü, devamlı beni taciz ediyordu” dedi.
Sanıklardan Remzi Yıldırım, Mehmet Emin Yıldırım, Mehmet Akça, Abdulhalim Akça, Gökhan Kaya, İhsan Boztay da olayla ilgilerinin olmadığını belirtip suçlamayı kabul etmedi.
Öldürülenin eşi Yıldız Ağırağaç, eşi ile sanık Emine’nin bir süre birlikte yaşadıklarını ifade ederek, “Emine diğer sanıkları eşimi öldürmesi için azmettirmiştir” diyerek sanıklardan şikayetçi oldu. Abla Remziye Ağırağaç ise, sanık Emine’nin kardeşinin hayatına girdiğini belirterek, “Kardeşimi mahfetti. Mal varlığının büyük kısmını kardeşimden aldı. Sonra da kardeşimi öldürttü” dedi. Sanık Yıldırım’ın akrabalarının şikayetten vazgeçmeleri için kendilerine para teklif ettiğini de iddia etti.
Mahkeme heyeti, sanık Nihat Yıldırım’ın tutukluluğuna, Abdulhalim Akça, Gökhan Kaya ve İhsan Boztay’ın ise tahliyesine karar verdi. Sanıklar Ahmet Yıldırım ,Eyüp Yıldırım ve Osman Çiftçi hakkında yakalama kararının devamına karar verilerek duruşma eksikliklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için ertelendi.
Yorumlar
Kalan Karakter: