İddiaya göre Almanya'da yaşayan ve eşi için ölüm büyüsü yaptırmak isteyen F.A. isimli bir kadın internetten bulduğu medyumluk ve büyücülük yapan siteyi aradı.
A.G. isimli şahıs, konuşmadan sonra F.A.'yı whatsapp üzerinden arayıp mesajlar attı. Büyü ve büyücülük konusunda uzman olduğuna dair uzun konuşmalar yaparak, kendisinin sorunlarını da aynı şekilde büyü yoluyla çözeceğini söyledi ve kadından büyü için başta bin euro göndermesini istedi. Müşteki kadının istediği parayı göndermesi üzerine, şüpheli A.G., büyü için ek malzeme alması gerektiğini, büyünün yarım kaldığını ve tamamlanmaması halinde başına felaketler geleceğini söyleyerek 20 Ağustos-25 Aralık 2018 tarihleri arasında parça parça olmak üzere toplamda 8 bin euro parasını aldı.
Olayın ardından dolandırıldığını anlayan F.A.'nın Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunması "nitelikli dolandırıcılık" suçundan soruşturma başlatıldı.
"KİMSEYİ DOLANDIRMADIM, SUÇSUZUM"
Soruşturma kapsamında yatırılan paraları çektiği tespit edilen ve ifadesi alınan R.A.Ç.(23), "Müştekiyi tanımıyorum. Ben kimseyi arayıp 'büyücülük yapıyorum, bu konuda uzmanım' demedim. Bu şekilde kimseden para almadım, kimseyi dolandırmadım. Yaklaşık 2 sene önce A.G. isimli şahsın emlak dükkanında işçi olarak çalışıyordum. Bu şahıs benden 'Yurt dışında iş yerim var, oradan para gelecek. Benim limitim doldu' diyerek kimlik fotokopimi, telefon numaramı ve banka hesabımı istemişti. Ben de çocukluk arkadaşım diyerek güvenerek vermiştim. Sitede bulunan telefon numarasını A.G. kullanıyordu. Dolandırıcılık olayıyla alakam yoktur" diyerek suçlamaları kabul etmediğini söyledi.
"ÖLÜM BÜYÜSÜ YAPTIRMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ"
Şüpheli A.G.(22) ise, "Bir arkadaşımın bana internetten 'medyum fal' ile ilgili ilan vererek iş yapmamı bu şekilde çok para kazanacağımı söylemesi üzerine siteyi bir başkasından devraldım ve kullanmaya başladım. Her ne kadar büyü ve medyumluktan bahsedilmişse de ben sadece fal bakıyordum. Müşteki benimle önce internet üzerinden daha sonra telefonla iletişime geçti. Yurt dışında yaşadığını ve ölüm büyüsü yaptırmak istediğini söyledi" dedi ve ardından ekledi; "Müştekinin ilk başta dalga geçtiğini düşündüm. Kendisinden para göndermesini talep ettim. Para göndermeyi kabul edince arkadaşım R.A.Ç. adına göndermesini söyledim. Müşteki bana parça parça olmak üzere toplamda 8 bin euro gönderdi. Arkadaşım R.A.Ç. sadece bana yardımcı olmak için adına gelen parayı çekerek bana teslim etti. Karşılığında herhangi bir şey vermedim. Paraya ihtiyacım olduğu için bu eylemi gerçekleştirdim. Pişmanım" dedi. Konuya ilişkin savcılığın soruşturması sürüyor.
Ölüm büyüsü yaptırmak istedi başına gelmeyen kalmadı
Yayınlanma :
16.01.2020 10:46
Güncelleme :
16.01.2020 10:46


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: