Aydın'da Sevgililer Günü'nde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan 32 yaşındaki Nazım Kahraman'ın tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Kazadan bir gün önce sosyal medyadaki hesabından, akciğer nakli bekleyen bir kadın için paylaşımda bulunan Nazım Kahraman'ın organları, yakınları tarafından bağışlandı. İki böbrek ve karaciğeri operasyonla alındı.
Kaza, geçen 14 Şubat Cumartesi günü, Aydın- Denizli Karayolu Umurlu Mahallesi Kavşağı'nda meydana geldi. Bir fabrikada çalışan tornacı, evli ve iki çocuk babası Nazım Kahraman, plakasız motosikletiyle seyir halindeyken, sivil plakalı askeri araca arkadan çarptı. Yola düşen kasksız sürücü Kahraman, ağır yaralandı. Ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kahraman'ın dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.
AİLE ORGANLARINI BAĞIŞLADI
Kazadan bir gün önce akciğer yetmezliği nedeniyle makineye bağlı yaşayan Ayşegül Soyuer için yapılan duyuruları facebook hesabı üzerinden paylaşan ve organ bağışına destek veren Nazım Kahraman; beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından kendi organlarıyla umut oldu. Acılı yakınları, Nazım Kahraman'ın organlarını bağışladı. Bunun üzerine İzmir Organ Nakli Koordinatörlüğü ile temasa geçildi. İzmir'den yola çıkan ekip, Nazım Kahraman'ın uygun bulunan organlarından iki böbreği ile karaciğeri operasyonla aldı. Kalp ve akciğerin ise uygun bulunmadığı için alınamadığı öğrenildi. Karaciğer ve bir böbreğin İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'nde, diğer böbreğin de yine İzmir'deki Şifa Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara nakledileceği belirtildi. Kahraman'ın bugün öğlende eski belde Umurlu'daki Kanyaşı Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.
Organ nakli için çağrı yaptı, organlarıyla umut oldu
Sevgililer Günü'nde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan 32 yaşındaki Nazım Kahraman'ın tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti.
Yayınlanma :
17.02.2015 10:55
Güncelleme :
17.02.2015 10:55


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: