CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Pozantı’nın Belemedik yaylasında özellikle Alevi vatandaşlara yapıldığı iddia edilen baskı ve yıldırmaya yönelik uygulamaları TBMM gündemine taşıdı.
Geçtiğimiz günlerde kendisine iletilen bilgi ve fotoğraflara göre Pozantı’nın doğal güzellikleriyle ünlü Belemedik yaylasında yerleşik olarak yaşayan vatandaşlardan özellikle Alevi kökenleri olanların son zamanlarda Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve TCDD tarafından baskıya uğradığı iddialarını TBMM gündemine taşıyan CHP’li Özdiş Orman ve Su İşleri Bakanı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle ayrı ayrı soru önergesi verdi. Alevi vatandaşların evlerine geçiş için kullandıkları geçidin son günlerde TCDD tarafından kapatılmak istendiğini, resmi geçit olmamasının gerekçe gösterildiğini ifade eden CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş ‘yaylacıların yaşadığı yerde bulunan geçitlere bir şey yapan yok, Alevilerin evlerinin olduğu bölgedeki geçit resmi değilmiş! Çifte standart uygulanıyor.” diyerek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Aynı vatandaşlara Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden gelen personel tarafından hiçbir resmi evrak göstermeden “Burası milli park oldu, evleri boşaltın” denildiğini belirten CHP’li Özdiş “İnsanlar atadan, dededen beri o bölgede yaşıyor, hazine arazisinde olup yıllardır ecri misil ödeyenlere bile evleri, araziyi boşaltın denilmiş. Yaylacılara bir şey diyen, karışan yok. Tamamen keyfi ve umursamaz bir tavırla Aleviler bölgeden sürülmek isteniyor” diyerek yüzde yüz heyelan bölgesi olduğu raporla belirtilen bir araziye Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tesis yapıldığını hatırlattı “ Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: