Neşet KARADAĞ
ADANA(GÜNAYDIN)-Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında belediyeden örgüte finans aktardıkları, dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevkedilen 11 kişiden eski Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ile ‘YLargıtay İmamı’ olduğu belirlenen Mehmet Rasim Kuseyri tutuklandı. 9 kişi ise serbest bırakılırken bir kişi ise aranıyor.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Ceyhan Belediyesi’ndeki FETÖ/PDY yapılanmasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında AK Parti'den ihraç edildikten sonra geçen 15 Haziran'da görevden alınan Ceyhan Belediye eski Başkanı Öztürk, aralarında 3 belediye meclis üyesi, 4 belediye çalışanı ve 2 Ceyhan Ticaret Odası Meclis üyesinin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Ankara’da başka bir davada tutuklu yargılanan ve ‘Yargıtay İmamı’ ile sözde örgütün Lideri Fetullah Gülen’in avukatı olduğu iddia edilen Mehmet Rasim Kuseyri de özel izinle Adana’ya getirtildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan eski Belediye Başkanı Öztürk ile birlikte 11 kişi önceki gün Adliyeye sevkedildi.
Önceki gün gece geç saatlere kadar süren sorgulama sonunda nöbetçi sulh ceza hakimliğine tutuklanmak üzere sevkedilen eski Ceyhan Belediye Başkanı Öztürk ile ‘Yargıtay İmamı’ Kuseyri ‘FETÖ'ye belediyeden kaynak aktardıkları ve finans sağladıkları, dolandırıcılık’ gibi suçlardan tutuklanırken, Z.C.K., E.A., Ö.Ö., A.A., A.K., E.E., A.K., R.A., E.K. ise adli kontrolle serbest bırakıldı. A.D. ise soruşturma kapsamında aranıyor.
Tutuklanan eski Ceyhan Belediye Başkanı Öztürk’ün, bir fabrikaya piyasanın çok altında düşük fiyatla belediyenin arsasının sattığı, Kuseyri’nin de bu satıştan dolayı 3 milyon lira danışmanlık ücreti aldığı da iddia edildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: