Adanalı tatlıcı Zeynep Geyik, 2021 yılında katmer hamuruyla yapılan ve içerisine genelde kaymak konularak servis edilen muska katmerde değişiklik yapıp, buna 'Adana bombası' adını koydu. Müşterilerden tam not alan 'Adana bombası' için Geyik, Türkiye Patent ve Marka Kurumu'na başvurarak tatlıyı tescilletti. Sosyal medyanın da yardımıyla ’Adana bombası’nın tanıtımını yapan Zeynep Geyik, bir süre sonra siparişlere yetişemez hale geldi. Antep fıstıklı ve çikolatalı ’Adana bombası’yla Geyik, birçok geleneksel lezzete rakip oldu.
İhlas Haber Ajansı'na konuşan Zeynep Geyik, "Bu tatlı, birçok yerde muska katmer olarak geçer ve kaymaklı yapılır. Biz ise bunu çikolatalı yaptık ve müşterilerimiz çok beğendi. Adını da Adana’ya özgü olsun diye ’Adana bombası’ yaptık. Genç, yaşlı herkes yiyor. 70-80 yaşındaki insanlar bile gelip yiyorlar ve çok beğeniyorlar. Taleplere yetişemiyoruz" dedi.
Patentli Lezzet ''Adana Bombası'' Yok Satıyor
Adanalı tatlıcı Zeynep Usta'nın patentli lezzeti 'Adana bombası' adeta yok satarken, tatlı geleneksel lezzetlere rakip oldu.
Yayınlanma :
23.10.2025 13:08
Güncelleme :
23.10.2025 13:08


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: