Platonik aşığın 8 yıl hapsi istendi
Genç kadını sokak ortasında bıçaklayarak yaralayıp, yerde sürüklediği iddia ediliyor
Yayınlanma :
13.02.2019 08:56
Güncelleme :
13.02.2019 08:56


ADANA(GÜNAYDIN)-Adana’da, bir genç kadını sokak ortasında bıçaklayarak yaraladığı iddia edilen ve kadının platonik aşığı olduğu öne sürülen kişi hakkında 8 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle dava açıldı.
Seyhan ilçesi İnönü Parkı yakınlarında 11 Aralık 2018’de cep telefonuyla bir arkadaşı ile görüşen 31 yaşındaki Serap Sağlam’ı bıçaklayarak yaraladıktan sonra yakalanıp tutuklanan Necdet Erdoğan Artural ile ilgili soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı, Artural hakkında ‘Kasten yaralama, tehdit’ suçlarından iddianame hazırladı. Adana 2.Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame yapılan inceleme sonucunda kabul edildi. Savcı, sanık Artural’ın ‘yaralamadan’ 6 yıl, ‘tehdit’ suçundan ise 2 yıl olmak üzere toplam 8 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.
İddianamede, Serap Sağlam’ın bir işyeri önünde telefonla konuşurken daha önce aralarında husumet bulunan Necdet Erdoğan Artural’ın yanına gelerek, ‘seni öldüreceğim’ dediği ve bunun üzerine aralarında kavga çıktığı belirtildi. Artural’ın kavga sırasında Sağlam’ı çeşitli yerlerinden yaraladığı, yerde sürükleyip fırlattığı ve eliyle vurduğu kaydedildi.
Araya girenler tarafından ayrılan kavga sonrası hastaneye kaldırılan Sağlam’ın vücudundaki yaraların basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek nitelikte olduğu belirtilen iddianamede, genç kadının yüzündeki iz değerlendirmesinin ise olay tarihinden 6 ay geçtikten sonra muayene edilmek suretiyle yapılabileceği belirtildi.
İddianamede, sanığın olaydan sonra polise kendisini tanımadığı kişilerin darp ettiğini söylediği, ancak olay yerini gösterir kamera görüntülerinde bunun yalan olduğu olaya karışanların sadece sanık ile mağdurun tespit edildiğine, yaralanmanın da boğuşma sırasında meydana geldiğine dikkat çekildi.
Sanık Artural önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak.
‘Ölümden son anda kurtuldum’
Yoldan geçenler tarafından kurtarılan Sağlam, olaydan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu adam bana platonik olarak aşık daha önce de bana 2 kez saldırmıştı. Erkek arkadaşıma gelip 'Onu öldüreceğim' demiş. Ben de o sıra İnönü Caddesi'ndeydim yanıma geldi. Hemen bıçakla saldırdı ben kendimi korumaya çalıştım. Ama bıçakla yüzümü kesmeye başladı. Ben elimle yüzümü kapatınca elimi kesti. Boynumu, kulağımı, burnumu her yerimi kesti bana 80 dikiş atıldı. Ölümden son anda kurtuldum. Bana kafayı takmış. Ben onun cezalandırılmasını, kadına karşı şiddetin son bulmasını istiyorum” demişti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: