Özel bir hastanenin başhekimi 51 yaşındaki Op. Dr. Yener Bakan, başka bir kentte görevli polis memuru 40 yaşındaki V.M. tarafından tabancayla kasığından yaralandı. Güvenlik görevlileri ile çevredeki hastalarca yakalanan V.M., polise teslim edildi. Ağır yaralanan Bakan ise ameliyata alındı.
Olay, bugün 13.30 sıralarında, Yörük Mahallesi'ndeki özel bir hastanenin birinci katında meydana geldi. Karaman Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru V.M., hastanede bir süre konuştuğu Başhekim Op. Dr. Yener Bakan'ı, belinden çıkardığı tabancayla bir el ateş ederek kasığından yaraladı. Ardından koşarak kaçmaya çalışan V.M., hastanenin güvenlik görevlileri ile çevredeki hastalar tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Ağır yaralanan evli ve bir çocuk babası Başhekim Bakan, ameliyata alındı. Güvenlik kamerası görüntülerine göre V.M. ile Bakan'ın asansörle birinci kata indiği ardından saldırının gerçekleştiğinin görüldüğü belirtildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, gözaltındaki V.M.'nin sorgusunun sürdüğü belirtildi.
HASTANE İLE TABİB ODASINDAN KINAMA
Öte yandan yapılan yazılı açıklamalarla saldırı kınandı. Manisa Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Op. Dr. Yener Bakan, görevi başında iken saldırıya uğramış ve yaralanmıştır. Meslektaşımız ameliyatta olup hayati tehlikesi devam etmektedir. Manisa Tabip Odası olarak meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizle acil şifalar dilerken, bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" denildi. Başhekimin görevli olduğu hastaneden yapılan açıklamayla da saldırı kınandı. Açıklamada, "Bugün Hastanemiz Başhekimine yapılan saldırı tüm sağlık camiasına yapılmıştır. Halkımıza sağlık hizmetini sunmak adına gecesini gündüzüne katan, yaşamlarından ve çoğu zaman sevdiklerinden feragat eden tüm sağlık çalışanlarının, yerine getirdikleri bu kutsal görev nedeniyle şiddete uğramasını kınıyoruz. Nedenini bilemediğimiz ama nedeni ne olursa olsun; görevi başında bulunan sağlık personeline yapılan bu elim saldırı sonrasında yanımızda olan, verdikleri destek dışında failin de yakalanmasını sağlayan hastalarımıza, tüm sağlık ve emniyet camiasına tek vücut olup, sağlık personeline yapılan şiddete karşı yıkılmaz siper gibi durdukları için minnetlerimizi sunuyoruz" denildi.
Polis memuru başhekimi tabancayla yaraladı
Özel bir hastanenin başhekimi 51 yaşındaki Op. Dr. Yener Bakan, başka bir kentte görevli polis memuru 40 yaşındaki V.M. tarafından tabancayla kasığından yaralandı
Yayınlanma :
30.04.2015 16:50
Güncelleme :
30.04.2015 16:50


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: