‘PROJELERİMİZLE YOKSULLUĞU VE GELİR ADALETİNİ DÜZENLEYECEĞİZ’
İYİ Parti Milletvekili Çulhaoğlu, “AK Parti iktidarının yandaş büyük işadamları için kullandığı vergi istisna ve muafiyetleri ortadan kaldırmamız durumunda yoksulluk ve fırsat eşitsizliği de ortadan kalkacaktır” dedi.
Yayınlanma :
27.12.2021 09:30
Güncelleme :
27.12.2021 09:30


ADANA(GÜNAYDIN)
İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu; ülkemizde her geçen gün kronikleşen derin yoksulluk ve fırsat eşitsizliğinin çekilmez bir hal aldığını söyledi.
Milletvekili Çulhaoğlu yaptığı açıklamada şunları dedi:
“Türkiye İstatistik Kurumunun Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçları bize gösteriyor ki;Bugün Türkiye’deki çocuklarımızın yüzde 46,5’i, kadınların da yüzde 30’u, en yoksul yüzde 20’lik gelir grubundaki hanelerde yaşıyor. 1997 ve sonrası doğan gençlerimizin tam 6,2 milyonu yoksul. Ülkemizin genel yoksulluk oranı yüzde 15 iken, bu gençlerimizde yoksullukyüzde 40’a kadar çıkıyor.İktidarın övgü ile bahsettiği günümüz Türkiye’sinde;15-24 yaş grubundaki 11.7 milyon gençten 2 milyondan fazlasının evinde bilgisayar yok, 850 bin gencin evinde internet bağlantısı yok, 1.3 milyon genç eskimiş giysilerinin yerine yenisini alamıyor, 1 milyondan fazlası ikinci bir ayakkabı alamıyor,1.8 milyon gencimiz spor, sinema, konser gibi sosyal aktivitelere katılamıyorama, Ak Parti halen biz gençlerinve kadınların yanındayız diyebiliyor. İyi Parti olarak biz hepimizin canını acıtanbu tabloya seyirci kalmayacağımıza verdiğimiz sözden dolayı, ülkemizde giderek artan yoksulluğa, sosyal adaletsizliğe ve gelir eşitsizliğine çare olacakİYİ Yaşam Geliri Modeli projemizi hazırladık. Bu projemizle; 18-26 yaş arasındaki tüm gençlerimize medyan gelirinyarısının altında kalan 4 milyon hanedeki kadınlara2021 fiyatlarıyla aylık 1000 lira İYİ Yaşam Gelir Desteği sunacağız. Yine bu projemizle; Yoksulluğu ve gelir adaletsizliğini azaltıp, kişi başına düşen geliri de artıracağız. Yaptığımız çalışmalara göre, İYİ Yaşam Gelir Desteğini vatandaşlarımıza sunduğumuzda; Ülkemizdeki yoksulluk oranını yüzde 48, Yoksulluk açığını yüzde 23 azaltacak,kişi başına düşen geliri artıracağız.Tabii iktidar çevreleri her zamanki gibi“Kaynak nerede?” diye soracaklar. Hiç merak etmesinler. Bugüne kadar her açıkladığımız projede kaynağımızı nasıl açıkladıysak İYİ Yaşam Gelir Modelinin de kaynağını da açıklıyoruz.
Bu Modelin yıllık maliyeti 2021 fiyatlarıyla 200 milyar lira.
Projemizin finansmanının çok büyük bir kısmını Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nden sonraciddi bir şekilde artan vergi harcamalarındaki israfın önüne geçerek sağlayacağız. Geri kalan kısmınıda yeşil’e ve yenilebilir enerji kaynaklarına çok önem verdiğimiz için karbon vergileriyle karşılayacağız.Böylece 2022 yılı için 247 milyar liralık ek kaynak sağlamamız mümkün olacaktır. İyi Parti olarak sürekli söylüyoruz. Milletimizin yararına her konuda projelerimiz hazır. Biz yandaşlar lehine yapılan, karşılığında vatandaşımızın omzuna yüklenen her uygulamaya karşıyız. Bunun için var gücümüzle çalışıyor, projelerimizi halkımıza sunuyoruz.İktidarın yaptığı tüm olumsuzlukların önüne geçmenin yolu milletimizin hakemliğine başvurmaktır. Bunun için hemen seçim istiyoruz.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: