Rulo Balya Pamuk Çalısı Sökme Makinası imal etti
İşletme sahibi Ayhan Silindir; artan maliyetler yüzünden işçi çıkarmak zorunda kaldığını söyledi.
Yayınlanma :
27.11.2021 11:21
Güncelleme :
27.11.2021 11:21


ADANA(GÜNAYDIN)
Hasat tarım makinaları işletme sahibi Ayhan Silindir kendi imkanlarıyla,Pamuk çalısını kökünden söküp balya yapan, Rulo Balya Pamuk çalısı sökme Makinesi imalatı yaparak ülke ve Adana tarımına büyük destek verdi. Ancak, ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşadığını açıkladı.
Ülkede yaşanan gelişmeleri yakından takip eden İYİ Parti Adana il yönetiminde bulunan İl Başkan danışmanı Eyüp Acar ve İl başkan yardımcısı Levent Kaya'da Rulo Balya Pamuk çalısı sökme Makinesi hakkında bilgi almak üzere Karataş yolu üzerinde bulunan Karşıyaka YETSAN iş merkezinde bulunan Hasat Tarım makinaları işletme sahibi Ayhan Silindir'e ziyarette bulundu.
Genellikle pamuk tarımının yapıldığı Akdeniz ve Ege bölgesinde ihtiyaç duyulan tarım aleti başta Şanlıurfa olmak üzere Adana, Aydın, İzmir gibi tarım illerimizde kullanılmaya başlandı.
Pamuk çalısı kökleri tarlada kalınca tarlanın bir dahaki ekiminde tarlada kalan kökler, ekilen tohumun toprağa tam olarak girmesini engeller ve tarlanın verimini düşürür.Pamuk çalısı sökme Makinesi olarak yaptığımız bu tasarımı diğer makinalardan ayıran özelliği pamuk çalısını kökünden sökerek çalının kökünü de ekonomiye kazandırmasıdır.Ekim yapılacak olan tarlanın bir sonraki ekiminde tarlada çalı kökü bırakmıyor olması emsallerine üstünlük sağlamaktadır. Bilindiği üzere pamuk çalıları, geri dönüşüm olarak;sunta fabrikaları,kağıt fabrikaları,ve kalorisi yüksek olduğundan enerji santrallerinde geri dönüşümde kullanılmaktadır.
Adana'da tamamen yerli malzeme kullanılarak üretilen bu ürünü görmezden gelen Ülkemizde faaliyet gösteren bazı enerji tedarikçi şirketleri eşdeğer makinaları fahiş fiyata ithal ederek bu ürünü görmezden gelmektedir.Son zamanlarda artan döviz kurundan tüm Türkiye'nin olduğu gibi kendilerinin de etkilendiğini söyleyen İşletme sahibi Ayhan Silindir; işletmemde 40'a yakın personel çalıştırırken artan maliyetler yüzünden işçi çıkarmak zorunda kaldığını imkanlarının yetersiz olduğunu, şu anda işletmesinde ona yakın personel çalıştırdığını, artan döviz kurlarından dolayı malzeme tedariğinde bulunamadıklarını, piyasada var olduğu halde alamadıkları ürünlerden dolayı üretim yapamaz hale geldiklerini söyleyerek sanayicilerin zor günler geçirdiğinin altını çizdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: