ADANA (GÜNAYDIN) - 1 Kasım seçimleri öncesi AK Parti yeni katılımlarla gücüne güç katarak seçime gidiyor. AK Parti Milletvekili adayı Av. Mehmet Sağlam’ın organizasyonunda MHP’den AK Parti’ye 500 kişi geçiş yaparak rozet taktı. Rozet takma sırasında törene katılanlar zaman zaman Mehmet Sağlam’ı kastederek ‘AK Parti Yüreğir’de sağlamda’ diyerek sloganlar attı.
Zeynep Acem’in yanı sıra 500 kişinin MHP’den AK Parti’ye geçiş töreninde konuşan Milletvekili adayı Av. Mehmet Sağlam, AK Parti’yi milletin kurduğunu söyledi. Av. Mehmet Sağlam ‘’ Bu parti kimsenin partisi değil, milletin partisi. AK Parti’yi millet kurdu yani siz kurdunuz. O yüzden bizim dostluğumuz seçimle sınırlı dostluk değildir, bunu zaten 13 yılda gösterdik. Adana’da siyaset seçime kadar yapılır ama bizde böyle yapılmıyor. Biz her daim siyasetin içindeyiz. Seçimden önce de seçimden sonra da. Ben Kiremithane’de büyüdüm anlayacağınız sizin içinizden birisiyim. 1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerde AK Parti’yi tek başına iktidara hep beraber taşıyacağız’’ diye konuştu.
‘’Hava durumlarında bile gösterilmiyor’’
AK Parti Milletvekili adayı Av. Mehmet Sağlam, Adana’da yerel yönetimlerin kötü yönetimlerinden dolayı yatırımcının kaçtığına vurgu yaptı. Sağlam, ‘’ Dediğim gibi ben Yüreğir’in çocuğuyum. Önceleri büyüklerimiz anlatırdı; ‘Adana Türkiye’nin dördüncü büyük kenti ‘ diye. Şimdi bakıyorsunuz yirmi altıncı olmuşsunuz. Artık Televizyonların hava durumu bültenlerinde bile Adana gösterilmiyor. Bu duruma otuz yılda yerel yönetimlerin kötü yönetiminden dolayı geldik. Allah’tan devlet yatırımları geliyor da birazcık nefes alıyoruz. Bakın Sabancı ve diğer yatırımcıları bu zihniyet yüzünden kaçırdık. Aytaç Durak’la başlayan ve Hüseyin Sözlü ile devam eden yereldeki kötü uygulamalar bizi bu duruma getirdi’’ şeklinde konuştu.
Rozet takma törenine katılan bir diğer isim olan AK Parti Milletvekili Adayı Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise partilerinin, birliğin ve barışın partisi olduğunu belirtti. Ünüvar, ‘’ Bizim partimizde ‘ Sen Kürtsün, Lazsın, Çerkezsin, Sünnisin, sözlerini asla bulamazsınız. AK Parti birliğin ve kardeşliğin partisidir ve Türkiye’nin en milli partisidir’’ dedi. Prof. Dr. Necdet Ünüvar, açılım sürecini birilerinin baltaladığının da altını çizdi. Konuşmaların ardından AK Partiye katılan 500 kişiye rozetleri takıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: