CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında atama bekleyen sağlık çalışanlarının atama beklentileri ile görevdeki sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi yönündeki taleplerini dile getirdi.
40 BİN FİZYOTERAPİST ATAMA BEKLİYOR
Atama bekleyen fizyoterapistlerin taleplerini de Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Fizyoterapist bireyin değerlendirilmesini ve tanılamasını hekimlerin yönlendirilmesiyle yapan, tedavi planlayan, uygulayan ve takip eden mesleki yeterliliği olan, dört yıllık lisans programını tamamlamış sağlık profesyonelleridir. 40 bin mezun atama beklemektedir, yeterli alım bir an önce yapılmalıdır, en az 10 bin fizyoterapistin atanması sağlanmalıdır” önerisinde bulundu.
FİZYOTERAPİSTLERİN ÇALIŞMA ALANI GENİŞ
Gürer, yataklı tedavi merkezleri, ayakta teşhis ve tedavi hizmetleri veren sağlık kuruluşları, özel eğitim uygulama okulları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri gibi yerlerde fizyoterapistlerin çalıştırılmasının mümkün olduğuna değinerek, onların da atanmalarının yapılması gerektiğine vurgu yaptı.
Yorumlar
Kalan Karakter: