'Savunmanın olmadığı bir yargısal faaliyet olamaz'
Başsavcı Vekili Ünel, hakim ve savcı adayları ile Baro Başkanı Gökayaz’ı ziyaret etti.
Yayınlanma :
24.02.2022 11:08
Güncelleme :
24.02.2022 10:35


ADANA(GÜNAYDIN)
Adalet Bakanlığı tarafından başlatılan “Hakim ve Savcı Adaylarının Staj Verimliliğinin ve Etkinliğinin Artırılması Projesi” kapsamında Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Musa Ünel beraberinde Adana’da staj gören 24 hakim-savcı adayı ile birlikte Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz'ı ziyaret etti.
Misafirlerini makamında ağırlayan Baro Başkanı Semih Gökayaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Baro’nun işleyişi, çalışmaları, hâkim ve savcıların avukatlarla ilişkileri konusunda görüş ve düşüncelerini paylaştı. Hâkim, savcı ve avukatın yargının üç kurucu unsuru olduğunu ve kurucu unsurlar arasındaki iletişimin güçlü olmasını gerektiğinin önemine değinen Gökayaz, savunmanın olmadığı bir yargısal faaliyetin olamayacağına dikkat çekerek, “Mesleğimizi severek yapmamız gerekiyor. Ülkede her alanda mesleğini en iyi şekilde yapan insanlara ihtiyacımız var. Adaletin tecellisi için çalışan kişiler olarak avukatlarla iletişim ve diyaloga açık olmaktan çekinmemek gerekiyor. Avukatlar, hak arayan yurttaşları temsil ediyor.” dedi.
Av. Gökayaz, nitelikli, iyi koşullarda hukuk eğitimi almış, bu eğitimin devamında da mesleğini çok iyi yapacak hakim, savcı ve avukatlar ile ülkede güçlü bir adalet sisteminin kurulacağını ifade etti.
Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve Staj Koordinatörü Musa Ünel, Av. Gökayaz’a misafirperverliği için teşekkür ederek, “Adliyemizde staj gören Hâkim ve Cumhuriyet Savcılarını mesleğe daha iyi bir şekilde hazırlamak ve hukuk devletini daha yüksek yerlere taşımalarını için sizlerin desteği bizim için çok önemlidir. Bu konuda Baromuza çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Adana Baro Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Özcan Delihasan, Av. Erkan Çetin ve Av. Duygu Özgüven de yer aldılar.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: