Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının talimatı gereği şehirde ekmek, ekmek çeşitleri, ekşi hamur ekmeği üretimi, dağıtımı ve satışı yapan işletmelerin çalışanlarının "Hijyen Eğitimi" programına alınmaları gerektiğini belirterek, işyeri sahiplerini mağdur olmamak için şartlara uymaya çağırdı.
Sözütek, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında verilecek olan bu eğitimin, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında Halk Eğitim Merkezleri'nde verilen eğitimden ayrı olup belirtilen işletme çalışanlarının her iki eğitimi almasının zorunlu olduğunu ifade ederek şöyle dedi:
"Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve Adana Fırıncılar Odası'nın organizasyon ile düzenlenecek eğitimlerde, Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlilerince; Mevzuat, İşletme Hijyeni, Personel Hijyeni vb. konular anlatılacak ve düzenlenecek olan sınav sonucunda katılımcılara 5 yıl süreyle geçerli olacak Hijyen Eğitimi Belgesi verilecektir. Kurs döneminde verilecek eğitimler sonunda yapılacak resmi kontrollerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması için Bakanlığa bağlı ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi, dağıtımı ve satışı faaliyeti sürdüren işletmelerin, çalışanlarına 'Ekmek ve Ekmek Çeşitliği Tebliği' kapsamında, gıdalardaki zararlı maddeler, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili gıda mevzuatı, ekmek üretiminde dikkat edilmesi gereken üretim teknikleri, el yıkama, maske ve bone kullanımı ile ekmek israfının azaltılması için alınacak tedbirler konularında gerekli eğitimleri aldırmaları önemle duyurulur"
Yorumlar
Kalan Karakter: