Sümer: AKP iktidarında yolsuzluk her yeri sardı
Yayınlanma :
28.06.2021 11:27
Güncelleme :
28.06.2021 11:27


PTT’DE COVİD DÖNEMİNDE MİLYONLUK VURGUN
Orhan Sümer, şunları söyledi:
“Ne yazık ki 19 yılın sonunda ülkenin dört bir yanına sirayet eden talan, rüşvet, zimmet olaylarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor.Sayıştay Raporlarına yansıyan bir bulgu üzerinden KİT Komisyonunda PTT yönetimin cevaplaması talebiyle soru soruyoruz.
Sorumuz şu. “2018 ve 2019 yıllarında meydana gelen zimmet olayları var.2020 yılında da zimmete para geçirme olayı gerçekleşmiş midir? Bu tutar ne kadardır?
Kurumun yazılı olarak gönderdiği cevaba göreMilletin covid nedeniyle canının derdiyle uğraştığı 2020 yılında PTT’de tam 1 milyon liralık zimmete para geçirme olayı yaşanmış. Talan düzeni tüm kurumları sarmış durumda.”
3 SENEDE 6.5 MİLYON LİRA
“2018 ve 2019 yıllarında toplam 5.5 Milyon liralık.Son 3 senede toplam 6.5 milyon liralık zimmete para geçirilmiş”diyen Sümer, “Kamu kurumlarında meydana gelen bu olay aslında iktidarın ülkeyi ne hale getirdiğinin kısa bir özeti durumunda. Son bir buçuk sene tüm dünyada ve ülkemizde salgınla mücadele ile geçerken birileri cebini doldurma mücadelesi içerisindeymiş” dedi.
PTT’DE BENİM MEMURUM İŞİNİ BİLİR ANLAYAŞI
Orhan Sümer, sözlerine şöyle devam etti:
“Kamuda çalışan bürokratların ballı çift maaşları, üst düzey yetkililerinin birilerinin yakını ve akrabası olmasının gelenek haline gelmesi, her kamu kurumunda artan yolsuzluk olaylarının ortaya çıkması kurumlarda rüşvetin önüne açan zamanında Türkiye’ye çok bedel ödetmiş “Benim memurum işini bilir” anlayışını yeniden hâkim kıldı. Ancak benim yandaşım, benim memurum işini bilir anlayışına,rüşvete, talana, zimmete para geçirmeye, devleti soymaya, milyonluk ihalelere, çift maaşlara, cebi dolan ama gözü doymayanlara,ilk seçimde kuracağımız Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla son vereceğiz.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: