Sümer: İntiharlar arttı
Yayınlanma :
17.06.2022 11:47
Güncelleme :
17.06.2022 11:47


TÜRKİYE AÇLIK OYUNLARI
“Saray İktidarının yanlış ekonomi politikaları yüzünden bugün Türkiye’de yaşanan, meşhur filmdeki açlık oyunlarına benzer bir hal almıştır” benzetmesi yapan Milletvekili Sümer şunları söyledi:
“Vatandaş Pazara çıktığı zaman filesini dolduramadığı gibi artık ekmek alırken 3 kere düşünmek zorunda kalıyor. Memleketin her yerinden 7’ den 70’ e vatandaşlarımız sistemden şikâyet ederken, bir avuç Saray Sosyetesi hala Tek Adam rejimini savunuyor. Bu millet savaşlar gördü, tüm dünyanın yaşadığı ekonomik krizler gördü ancak bu kadar kötü bir yönetim görmedi.”
EKONOMİ NEDENLİ İNTİHARLAR ARTTI
Orhan Sümer, sözlerine şöyle devam etti:
“Daha önce Çiller döneminde yaşanan ekonomik krizde olduğu gibi ne yazık ki maddi kaynaklı intiharlar artmaya başladı. Millet ev sahibiyle kira yüzünden kavga ediyor. Çocuğuna harçlık veremiyor. Eve alışveriş yapamıyor. Borçlarını ödeyemiyor. Tüm bunların sonucunda büyük bir bunalımın içine sürükleniyor. Türkiye zaten Avrupa’nın en çok anti-depresan kullanan ülkesi durumundaydı. Milleti hayattan soğutan bu yönetim anlayışının artık bir an önce değişmesi gerekiyor.”
TARİHE EKONOMİ CAHİLİ DİYE GEÇECEK DÖNEM YAŞANIYOR
Orhan Sümer, “AKP İktidarıyla, Saray İktidarı arasında gözle görünen, elle tutulan bir fark var. 3 Y ile mücadele için iktidara gelen AKP İktidarı ile bugünkü Saray İktidarı aynı değil. Özellikle Başkanlık sistemi denilen ucube Tek Adam rejiminden sonra ülkede her şey rayından çıktı. İktisat biliminin hocaları önde gelen isimleri neyi yapmayın dediyse kibri yüzünden yanlıştan vazgeçmeyen Saray İktidarı onu yaptı. Sonucunda bugün 84 Milyon vatandaşın yoksullukla mücadele ettiği dönem yaşanıyor. Bu saltanat dönemi elbette bitecek ve tarihe ekonomi cahili bir dönem diye geçecek.” Dedi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: