SÜMER: VATANDAŞ BORÇ BATAĞINA SAPLANIYOR
Yayınlanma :
30.07.2021 12:03
Güncelleme :
30.07.2021 12:03


Orhan Sümer, “Ekonomi iyi durumda diyen iktidar, Halkbank’tan vatandaşın kullandığı zorunlu kredilere baksın” Dedi
HALKBANK’A SON 2 SENEDE 5,2 MİLYON KREDİ BAŞVURUSU
Orhan Sümer, şunları söyledi:
“İktidar ne kadar pembe tablolar çizmeye çalışırsa çalışsın gerçekleri gizleyemiyor. Vatandaşın mutfağındaki yangın bir türlü sönmüyor. Kamu Bankalarından sadece bir tanesi olan Hakbank, Kit Komisyonu görüşmelerinde sorduğumuz sorulara verdiği cevapla ekonomik durumun ne kadar kötü olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Sadece Halkbank’a son iki senede 5.2 milyon bireysel, taşıt ve konut kredisi başvurusu yapılmış. Vatandaş borcu borçla kapatmaya çalıştıkça daha büyük borç batağına saplanıyor.” 3 MİLYON KREDİ KARTI BAŞVURUSU
Orhan Sümer, “Artık kimse aldığı maaşla geçinemiyor. Bu sebeple mutlaka hane gelirine ekstra sağlayacak yollar deneniyor. Bunların başında ise kredi kartları geliyor. Milyonlarca kredi kartı mağduru olduğunu biliyoruz. İnsanlar artık kredi kartı kullanırken kırk defa düşünüyor. Buna rağmen Halkbank’a son iki sene içerisinde 3 milyon adet kredi kartı başvurusu yapılmış. İnsanların çaresizliğini görmeyen iktdar yetkilileri ise ekonominin çok iyi olduğunu dile getiriyor. Artık saraylardan çıkıp sokağa bakmanın zamanı geldi de geçiyor” dedi.
AKP DÖNEMİNDE KAMU BANKALARI KURULUŞ NEDENLERİNİ UNUTTU
Orhan Sümer, sözlerine şöyle devam etti:
“Bankacılık sistemleri sadece ulusal bazda değerlendirilebilecek konular değil. Uluslararası bankacılık sisteminde ne yazık ki ülkemizin imajı belirli nedenlerle sarsılmış durumda. Bunda kamuouyuna yansıyan ve herkesin bildiği İran Ambargosunun iktidara yakın kişilerce, iktidarın bilgisi dahilinde delindiği, bazı siyasi kişilerin rüşvet aldığı iddiaları büyük yer tutuyor. ABD’de dava halen devam ediyor. Ancak olası bir yaptırım söz konusu olursa Banka hiç bir hazırlanığının olmadığını açıkça söylüyor. Ayrıca verilen kredilere baktığımızda kamu bankaları ne yazık ki tek adam rejiminin, kişiye özel finansörleri haline getirilmiş durumda.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: