Sürdürülebilir balıkçılık için insan altyapısı güçlendiriliyor
Projenin saha çalışması, Karataş İlçesi Balıkçı Barınağından hareket eden mesleki balıkçılık teknesiyle yasal av sahası olan kıyıdan 3 mil açığa seyir yapılarak başladı.
Yayınlanma :
02.08.2019 08:41
Güncelleme :
02.08.2019 08:41


ADANA (GÜNAYDIN) – Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı 2019 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında "Doğu Akdeniz de Sürdürülebilir Balıkçılığın Sağlanması İçin İnsan Altyapısının Güçlendirilmesi" Eğitimi Projesi 22-26 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. Bu proje kapsamında Adana İl, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Su Ürünleri Mühendislerinin mesleki bilgi, deneyim ve donanım kazandırılması amacıyla teorik eğitim İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.
TEORİK EĞİTİM VERİLDİ
Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinden Doç. Dr. Caner Enver Özyurt tarafından verilen teorik eğitim kapsamında özellikle deniz diplerinde yaşayan (demersal) türlerin avcılığında kullanılan av araçları ve bunların etkili olduğu türler üzerinde duruldu.
Düzenlenen Teknik Destek Eğitimi ile Doğu Akdeniz bölgesi için önemli olan trol, uzatma ağı ile dil ve karides avcılık yöntemlerinin neden bu bölgede uygulandığı, balıkçıların geliştirdiği stratejiler, hedef türlerin tanınırlığı, mevzuatta belirtilen hususların pratikteki karşılığı gibi konularda bilgi birikimi ve deneyimin artması sağlandı.
SEKTÖR DAHA ETKİN DENETLENECEK
Projenin saha çalışması, Karataş İlçesi Balıkçı Barınağından hareket eden mesleki balıkçılık teknesiyle yasal av sahası olan kıyıdan 3 mil açığa seyir yapılarak başladı. Av sahasına ulaşıldığında balıkçıların mesleki trol operasyonunu icra etmek için gerçekleştirdikleri işlemler ve ağın atılması aşamaları eğitime katılan personel tarafından gözlenmiş olup deniz çalışmaları trol çekimi yapılarak iki günde tamamlandı. Saha çalışmasından elde edilen tüm örnekler Ç.Ü. Su Ürünleri Fakültesi laboratuvarında incelenerek tür tespiti yapıldı. Gerçekleştirilen bu tür eğitimler ile teknik personele mesleki bilgi ve donanım kazandırılarak su ürünleri sektörünün daha etkin bir şekilde denetimine ve sağlıklı işlemesine katkı sağlandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: