"Sürgün, baskı ve hukuksuz uygulamalar son bulsun"
Ayhan Barut, demiryollarındaki sürgünleri Meclis gündemine taşıdı.
Yayınlanma :
04.02.2021 11:20
Güncelleme :
04.02.2021 11:20


SORU ÖNERGESİ SUNDU
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis'e soru önergesi sunan Barut, "Sendikamız, uzun bir süredir üye ve yöneticilerinin baskı ve hukuksuz uygulamalar nedeniyle mağduriyeti anlatıp çözüm bulunması için sesini duyurmaya çalışmaktadır. Sendikamızın örgütlü olduğu ulaşım işkolundaki kurumlardan olan TCDD Genel Müdürlüğü ve TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü ise sessiz kalmaktadır. Bu yaşanan hukuk dışı uygulamaların son bulması için bakanlığın harekete geçmesi gerekmektedir" dedi.
"SÜRGÜNLER GERİ ALINSIN, HUKUKSUZLUK SON BULSUN"
Bugüne dek BTS üyesi, temsilcisi ve genel merkez yöneticilerinin de aralarında bulunduğu onlarca kişininin sürgüne gönderildiğini aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Sürgün edilenlerden bazıları mahkeme kararları ile görevlerine dönmüştür. Ancak buna rağmen baskı ve sürgünlerin devam ettiğini üzülerek öğreniyoruz. Geçici görevlendirme, depo cezası, kademe ilerlemesi, aylıktan kesme cezası, soruşturma gibi uygulamalara maruz kalan BTS üye ve yöneticileri bunları hak etmiyor. BTS yöneticileri, bu yaşanan vahim olayların son bulması ve sürgünlerin geri alınması için girişimlerde bulunmuş ancak ilgili kurum yöneticileri tarafından kabul görmemişlerdir. Sendikal faaliyetlerin engellenmesi, üye, yönetici ve temsilcilerin cezalandırılması hukuksuzdur. Maalesef 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunundaki memurun ve sendika yöneticilerinin güvencesi hakkındaki maddelerin yok sayılması kabul edilemez. Bir kamu kurumunu yöneten idarecilerin suç sayılan bu tutumundan vazgeçmesi gerekmektedir. Onlarca kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlercesinin yaralandığı tren kazaları bir daha yaşanmasın diye mücadele eden çalışanların, kurum taşınmazlarının satılmasına ve Yap İşlet Devret yöntemiyle yapılan işlere karşı çıkarak hukuksuzluğa karşı mücadele eden insanların cezalandırılmasından vazgeçilmelidir."
BAKANA SORDU
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un Bakan Karaismailoğlu'na yönelttiği sorular şöyle;
"1- Son dönemlerde BTS üye ve yöneticisi kaç kişiye depo cezası, kademe ilerlemesi, aylıktan kesme gibi cezalar verilmiştir?
2- Bugüne dek BTS üyelerinden kaçına geçici görevlendirme yapılmış ve soruşturma açılmıştır?
3- BTS üye, temsilci ve yöneticilerinin sürgüne gönderilmesiyle ne amaçlanmaktadır?
4- Açıkça yasaya aykırı olan bu uygulamaların son bulması ve sorumlular hakkında gereken adli ve idari yaptırımların yapılması için bir girişimde bulunacak mısınız?
5- Sürgüne gönderilen BTS üyelerinin mağduriyetini giderecek misiniz, sürgün kararlarını iptal edecek misiniz?"
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: