ADANA (GÜNAYDIN) – Adana’da komşusunun 12 yaşındaki kızı A.E.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla dövülünce 1 kişiyi öldüren, 2 kişiyi de yaraladığı iddia edilen 35 yaşındaki polis memuru Rağıp Sönmez hakkında 38 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Katil zanlısı polis, "Kendimi, ablamı ve çocuklarını korumak için ateş ettim" dedi.
Fatih Mahallesi'nde oturan Hassas Noktaları Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli bekar polis memuru Rağıp Sönmez, iddiaya göre, 26 Haziran'da komşularının kızı A.E.'yi pencereden yanına çağırdı. Polis memurunun, cinsel organını gösterip tacizde bulunduğu iddia edilen kız çocuğu durumu anne ve babasına anlattı.
1 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ
Çılgına dönen kızın ailesi ve mahalle sakinleri olayı öğrenmek için polisin evine gitti. Anne Hülya, polis memuruna, 'Sen benim kızıma ne yaptın, kızımın dili tutulmuş, senin namusun yok mu?" diye sordu. Polisin iddiayı kabul etmemesi üzerine kavga çıktı. Polis memuru beylik tabancasını çekip 22 yaşındaki Çağatay Erdem'i öldürdü, 65 yaşındaki Raşit Ünsat ile 33 yaşındaki Bestami Şahin yaralandı.
38 YIL HAPSİ İSTENDİ
Tutuklanan katil zanlısı polis memuru hakkındaki soruşturma tamamlanıp Adana 5.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürme ve yaralama' suçundan 38 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle dava açıldı. Polis memurunun evini bastıkları iddia edilen küçük kızın annesi ile birlikte 4'ü kadın 5 kişi hakkında da 'Konut dokunulmazlığını ihlal, mala zarar verme' suçundan 5'er yıl hapis cezası istendi.
'ÖLDÜRME GAYEM YOKTUR'
Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan katil zanlısı polis memuru Sönmez, tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki savunmasında suçlamayı kabul etmedi. Evine baskın yapıldığını iddia eden polis memuru,"Ben kendimi, ablamı ve çocuklarını korumak için ateş ettim. Öldürme gayem yoktur. Tehlikeyi bertaraf etmek istedim" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: