Neşet KARADAĞ-ÖZEL
ADANA(GÜNAYDIN)-Adana’da yaptığı trafik kazası sonrası motosikletli gençlere çarpıp birinin ölümüne diğer araçtaki kişilerle birlikte 6 kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddia edilen Murat Akan’ın 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle açılan davaya başlandı.
Tuzla’dan Solaklı yönüne 15 Nisan’da giden Murat Akan yönetimindeki 34 VP 6359 plakalı otomobil, Cırık Mahalesi’nde evine giden Murat Memiş idaresindeki 01 CGU 25 plakalı araca çarptı. Kaza sonrası Akan, aracıyla önündeki motosiklete çarparak Cemal Ayyıldız’ın (23) ölümüne, motosikletteki Zülfikar Aslan (22) ile diğer araçtaki Murat Memiş (32), eşi Besime Memiş (27), çocukları Aziz (9), Ali (4) ve Melek’in (7) yaralanmasına neden oldu. Kazadan yaklaşık 2 ay sonra tutuklanan sürücü Akan hakkında Adana 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Taksirle Ölüme ve Birden Çok Kişinin Yaralanmasına Neden Olma' suçundan dava açıldı.
Sürücü Murat Akan (24) kısa süre önce hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, müştekiler Besime ve eşi Murat Memiş ile tarafların avukatları da katıldı. Antalya’da otelde çalıştığını belirten sanık sürücü Akan, üzgün olduğunu belirterek, “Keşke böyle bir kaza olmasaydı. Kaza benim gittiğim şeritte meydana geldi. Karşıdaki araç motosikleti sollamaya çalışırken şerit ihlali yaparak beni savurdu, ben de savrulmanın etkisiyle motosikletli çocuklara çarptım. Olayda tek kusurum süratli olmamdı. Bunun dışında herhangi bir kusurum yoktur. Karşı taraf ile barıştık. Şikayetçi değiller” diyerek tahliyesini istedi.
Kazada yaralanan Besime Memiş ise, sanığın şerit ihlali yaparak kendi araçlarının üzerine geldiğini söyledi. Çarpmanın etkisiyle sanığın aracının savrulduğunu ve motosikletli çocuklara çarptığını belirten Memiş, “Motosikletli çocuklar onun şeridindeydi. Bizim onlara vurma imkanımız yok. Şikayetçiyim. Ayağımın iyileşmeme durumu vardır. Yaralı olduğum için 3 çocuğuma bakmakta güçlük çekiyorum” derken eşi Murat Memiş de sanıktan şikayetçi oldu. Kazanın eşinin anlattığı gibi olduğunu belirtti. Avukatı Cemşit Tabak ise, müvekkilinin kaza nedeniyle dalağının alındığını söyledi.
Mahkeme heyeti, sanık sürücünün tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı, eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: