ADANA (GÜNAYDIN) – Çukurova Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi Tarafından Tunus Üniversiteleriyle akademik ve bilimsel işbirliğinin artırılması ve öğrenci değişiminin teşvik edilmesine yönelik düzenlenen faaliyetler kapsamında Tunus Yaz Okulu programının bu yıl dördüncüsü düzenlendi. Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin koordinatörlüğünde Ziraat alanında İngilizce “Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Yaz Okulu” gerçekleştirildi. Yaz okuluna Tunus’un 4 farklı üniversitesinden 9 lisansüstü öğrenci katıldı.
Çukurova Üniversitesi “Biyoteknoloji” temalı yaz okulu duyurusu ve başvuru işlemleri Tunus Yüksek Öğrenim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Genel Direktörlüğü ve YÖK ile yapılan ortak çalışmayla yürütüldü. Başvuru sonucunda Carthage, Sousse, Manouba ve Monastirüniversitelerinden biyoteknoloji ve moleküler biyoloji konusunda çalışan master ve doktora düzeyinde 8 öğrenci seçildi. Programa, ayrıca Carthage Üniversitesi’nden Çukurova Üniversitesi’ne araştırma yapmak için gelen bir doktora öğrencisi ve Çukurova Üniversitesi’nde eğitim gören misafir Türk öğrenciler de davet edildi.
Katılımcı öğrenciler Çukurova Üniversitesi’ndeki programlarının ilk günü Rektörlük Senato Salonu’nda yapılan tanışma toplantısında Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile tanıştı. Dış İlişkiler Birimi’nde yapılan oryantasyon toplantısında Tunuslu misafirlere Çukurova Üniversitesi, kampüste yaşam ve program içeriği hakkında bilgilendirme yapıldı. Tunuslu öğrenciler ayrıca Uluslararası Öğrenci Ofisi’nde düzenlenen toplantıya katılarak Çukurova Üniversitesi’nin uluslararası öğrenci kabul koşulları ve prosedürüne ilişkin bilgilendirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: