Adana'nın Feke ilçesinde vatandaşlar tarafından asmalardan toplanan üzümler, zahmetli bir yolculuğun ardından üzüm pekmezi haline geliyor.Sarıpınar mahallesinde oturan Recep Todil, üzüm pekmezinin yapımının asmalardan elle toplanan üzümlerin bir çuvala konularak ezilerek suyunun çıkarılmasıyla başladığını söyledi.Çıkan üzüm suyunun kazanlara konularak kaynatıldığını ve ekşiliğini alması için içine kil atıldığını dile getiren Todil,
"Bu karışımı dinlendirerek toprağın dibe çökmesini sağlıyoruz. Topraksız şırayı süzerek kaynayan kazana dolduruyoruz. Bu kazanda 3-4 saat kepçeyle karıştırarak kaynatıyoruz. Belli bir kıvama gelince pekmez pişmiş olur. Pişen pekmezden yiyecek ihtiyacımızı ayırıp kalan miktarını ise satıyoruz." ifadesini kullandı.
Üzüm pekmezi yapımı devam ediyor
Yayınlanma :
08.10.2021 16:10
Güncelleme :
08.10.2021 16:10


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: