Bugün

5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

06 Ekim 2021 - 12:45
CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşma ile Öğretmenlerin ve eğitim camiasının sorunlarını bir kez daha Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

ÖĞRETMENLERİMİZE VERİLEN SÖZLER UNUTULDU
Konuşmasında “Geleceğimizi inşa eden, gençliğimizi yönlendiren, fikri hür, irfanı hür nesiller yetiştiren, tüm öğretmenlerimizin 5 Ekim dünya öğretmenler gününü kutluyorum.” diyen Sümer, “Öğretmenlerimizin atama, kadro, ek gösterge, sosyal ve mali haklarındaki sorunlar ne yazık ki hâlen çözüm bekliyor. İktidarı bir kez daha verdiği sözleri yerine getirmeye davet ediyoruz” Dedi.

EĞİTİM MASRAFLARINA AİLELERİN GÜCÜ YETMİYOR
Orhan Sümer,Okulların açılmasıyla birlikte Eylül ayında fiyatı en çok artan ürün ve hizmetlerin başında servis ücretleri, özel okul fiyatları ve yurt ücretleri yer aldı. Ailelerin özel yurtlara gücü yetmediği gibi, KYK yurtlarında da kontenjan sıkıntısı yaşanıyor. TOKİ dere yatağına bina yapana kadar öğrencilerimize yeterince yurt yapabilir. Ama öğrenci yurtlarında rant olmadığı için AKP iktidarı bu sorunu çözmüyor” Dedi.

ÇOCUKLARIMIZ ASGARİ ŞARTLARI SAĞLAMAYAN BİNALARDA KONAKLAMAK ZORUNDA BIRAKILIYOR
“’Yeterince yurt var’ deniyor ama Sayıştay’ın Gençlik ve Spor Bakanlığı Raporu tam tersini söylüyor” diyen Orhan Sümer, şunları kaydetti:
“Bakanlık yurt sorununu çözmek için ihtiyaç halinde bina kiralamasına gidebiliyor. Ancak bu binaların belirli mevzuatlara uyması gerekiyor. Mevzuata uymayan binaların sözleşmesinin yenilenmemesi, yani bu binalarda öğrenci barınmaması gerekiyor.
Sayıştay raporuna göre kullanıma elverişli olmayan tam 169 adet bina ile sözleşme yenilenmiş. Çocuklarımız asgari şartları sağlamayan binalarda konaklamak zorunda bırakılıyor.
Yine Rapora göre ‘deprem, yangın ve imar mevzuatlarının gerektirdiği teknik asgari koşulların sağlanamadığı yurt binalarında öğrenci barındırılması telafi edilemeyecek zararlara yol açabilecektir’ deniyor.
Göz göre göre çocuklarımız riske atılıyor. Yeterince var denilen yurtların aslında yetersiz olduğunu, binaların konaklamaya imkân vermediğini Sayıştay’ın Raporu Belgeliyor.