Vursavuş: Belediyeler turunç dikimine daha fazla önem vermeli
Seyhan Belediye Meclis Üyesi CHP'li Mustafa Fidan Vursavuş, Adana’da adına karnaval düzenlenen portakal bahçeleri sayılarının artırılmasını istedi
Yayınlanma :
09.04.2021 15:28
Güncelleme :
09.04.2021 15:28


Seyhan Belediye Meclisinde konuşan Mustafa Fidan Vursavuş, "Geçen hafta Adana’da mis gibi bir karnaval pandemi şartlarında olabildiği kadar oldu. Caddelerimiz ve sokaklarımız bugünlerde mis gibi portakal, turunç çiçeği kokuyor. İnanın Adana’ya gelen kısıtlı dostlarımız bile, ”Sizin burada birbirinizle kavga etmesi çok enteresan. Bu koku varken, özellikle bu mevsimde eğer sinirlenirseniz bir turunç ağacının altına geçin, maskenizi kısa sürelide olsa çıkartın ve o güzel kokuyu içerinize çekin ve muhakkak birbirinize sarılasınız gelir” diyorlar ki bu bizim ne kadar şanslı bir şehirde yaşadığımızın da bir göstergesidir. Bu vesileyle tabi bizlerin yapması gerekenler de var. Onlardan bir tanesi bütün ağaçlarımıza, tüm canlılara, hayvanlara olduğu gibi turunç ağaçlarımıza da adına karnaval düzenlediğimiz bu şehirde sahip çıkmak ve onların sayısını olabildiğince çoğaltmaktır” dedi.
Defalarca meclis kürsüsünden dile getirdiği ve Büyükşehir Belediyesi ile Başkan Akif Kemal Akay’ın da hassasiyet gösterdiği bu konudan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Vursavuş, “Ama yeter mi? Yetmez. Adana, bu sıkıntılı sürece rağmen dünyanın turizm destinasyonu haline gelmiştir. Buradan diğer belediye başkanlarımıza da seslenmek istiyorum. Seyhan'ımızı, Sarıçam’ı, Yüreğir’i, Çukurova’yı ve Adanamızın her köşesini, mümkün mertebe bütün yeşillendirirken turunç ağaçlarına ağırlık vermeliyiz” dedi.
Seyhan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Fidan Vursavuş, “Turunçlarımızın, portakal bahçelerimizin sayılarını artırarak kentimize çok büyük fayda sağlayacağımızı düşünüyorum. Turunç ve portakal ağaçlarına özen gösterirsek ve sayılarını artırırsak umuyorum ki bundan sonraki dönemde Adana’mız bu karnavalda çok daha neşeyle, heyecanla, birbirini kucaklayacak, kardeşlik duygularını bir katalizör gibi birleştirecektir” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: