Yazın hızlanan metabolizmayı fırsata çevirin
Yayınlanma :
06.07.2019 08:47
Güncelleme :
05.07.2019 15:46


Sehlikoğlu, açık büfe şeklindeki öğle yemeklerinde kontrollü olmanın ilk adımının küçük bir tabak seçmek olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Tabağınızı doldurmadan önce büfeyi gözden geçirerek sadece en sevdiğiniz ve sağlıklı olan yiyecekleri seçip diğerlerinden uzak durmayı unutmayın. Aynı durum evde de geçerli olduğundan küçük tabak kullanmaya gayret edin. Örneğin evde kendinize hazırlayacağınız 150 gram ızgara tavuğun veya haşlanmış sebzeli etin yanında semiz otlu yoğurt ya da salata ve 1 dilim tahıllı ekmek kilo kontrolünüze yardımcı olacaktır. Ayrıca fazla yemenin önüne geçmek için hafif ara öğünler yapmayı da ihmal etmeyin. Akşamları ana yemek olarak ızgara, haşlama veya buğulama yöntemiyle hazırlanmış yemekleri ve zeytinyağlıları tercih etmeniz de fayda var. Bunun yanı sıra cacık veya salatayı da gönül rahatlığıyla menünüze ekleyebilirsiniz. Diğer bir alternatif de mezeler olabilir. Eğer meze tarzı yiyecekler seviyorsanız közlenmiş biber, patlıcan veya taze semizotunu yoğurtla karıştırarak hem hafif bir akşam yemeği yemiş olursunuz hem de yatmadan önce gereksiz kalori almazsınız.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: