ADANA (GÜNAYDIN) - Seyhan Belediyesi 2017- 2018 yılı eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin sağlıklı gıda tüketimini sağlamak amacıyla okullardaki kantin, yemekhane ve okul yakınlarındaki büfelerin denetimlerini artırdı. Açıklamada, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde görevli gıda mühendisleri ile Zabıta Müdürlüğü’nde görevli Zabıta Memurları aracılığıyla okul kantinlerine yönelik asgari temizlik ve hijyen kurallarına uygunluklarının kontrol edildiği ifade edildi. Ayrıca yapılan bu kontrollerde okul kantinlerinde satışa sunulan gıda maddelerinin son tüketim tarihleri, muhafaza ve sergileme koşulları konularında gerekli incelemeler yapıldığı bildirildi.
Ekiplerin, Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca obezite ile mücadele kapsamında başlatılan "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" gereği okul kantinlerinde satışı yasaklanan ürünlerle ilgili uyarılarda bulunduğu belirtilen açıklamada, yetkililerin çiğ et ve et ürünlerinin okul kantinlerinde bulundurulmaması hakkında bilgilendirmeler yaptığı dile getirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: