Neşet KARADAĞ
Özel Haber
BEBEĞİYLE ÖLMÜŞTÜ
Adana’da fenalaşınca muayene olmak için gittiği doktorunun muayenesinin kapısının önünde karnındaki 8.5 aylık bebeğiyle birlikte hayatını kaybeden 40 yaşındaki Zeliha Kara’nın ölümüyle ilgili hakkında soruşturma başlatılan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr.İ.C.E. kusursuz bulundu. Savcı, doktor hakkında takipsizlik kararı verirken evlat hasretiyle yanan genç kadının ölümü ise ‘gebeliğe bağlı gelişen komplikasyon’ olarak belirtildi.
‘NEFES ALAMIYORDU’
Ablasının doktorun ihmali sonucu öldüğünü öne süren kardeş Mahmut Yanalak, “Ablam grip oldu, ancak doktoru, bebek için riskli olacağını belirterek ilaç vermedi. Gribi doğal şekilde atlatmasını tavsiye etti, ama bir türlü atlatamadı. Nefes alamaz hale geldi. Doktor ablama uygun ilaç vermiş olsaydı şimdi hayatta olacaktı” demişti.
BİR ANNEDE İKİZ BEBEKLERİYLE ÖLMÜŞTÜ
Bu arada, hakkındaki takipsizlik kararı verilen Prof.Dr. İ.C.E.’nin 2013 yılında hamileliğini takip ettiği hastası 36 yaşındaki Hatice Demet Buzpınar da, down sendromlu ikiz bebeklerinden birinin gelişiminin durdurulması sırasında bebekleriyle birlikte hayatını kaybetmişti.
Yorumlar
Kalan Karakter: