20. Ulusal İktisat Sempozyumu Ç.Ü.'de
Yayınlanma :
10.10.2019 15:46
Güncelleme :
10.10.2019 15:46


Türkiye’nin çeşitli üniversite ve kurumlarından katılım sağlayacak iktisatçılar tarafından davetli ve seçilmiş bildirilerin sunulup tartışma ortamlarının yaratılmasını amaçlayan sempozyumda bu yıl Gülçin Özkan, Refet Gürkaynak, Fatih Özatay, Asaf Savaş Akat, Serdar Sayan, Suut Doğruel, Mehmet Balcılarve Mustafa Kemal Doğru’nun çağrılı konuşmacı olarak yer alacağı ve toplamda 200’den fazla katılımcı ile gerçekleştirileceği bildirildi. 100’den fazla bildirinin sunulacağısempozyumda çağrılı konuşmacılar kriz, sanayisizleşme, işsizlik ve enflasyon dinamiklerini Türkiye ekonomisi bağlamında tartışacak.
Sempozyumun birinci gününde sabah ve öğleden sonra olmak üzere farklı başlıklar altında her biri 9 paralel oturumdan oluşan iki oturumun düzenleneceğini belirten Sempozyum Tertip Komitesi, oturumlar öncesi King’sCollege’tan Prof. Dr. Gülçin Özkan’ın "Finansal Kriz, Yükselen Ülkeler ve Türkiye", TOBB ETÜ’den Prof. Dr. Fatih Özatay’ın ise "Karşı-Döngüsel Maliye Politikası, Manevra Alanı ve Türkiye Ekonomisi" başlıklı konuşmalarını yapacaklarını bildirdi. Sabah oturumu sonrası Prof. Dr. Hasan Kazdağlımoderatörlüğünde Bilgi Üniversitesinden Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ve TOBB ETÜ’den Prof. Dr. Serdar Sayan’ın Konuşmacı olarak katılacağı “2020’ye Doğru Türkiye Ekonomisi” konulu panelinde gerçekleştirileceğini belirten Tertip Komitesi, ikinci oturum sonrası Doğu Akdeniz Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Balcılar’ın "Türkiye'de Sanayisizleşme ve Yeni Kapitalizm Sürecinde Maddi Refah ve İyi Yaşamda Coğrafi Değişim: Büyük Veri Işığında Son Çeyrek Yüzyıla Bir Bakış" başlıklı konuşmasını yapacağını ifade etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: