Neşet KARADAĞ
ADANA (GÜNAYDIN) - Adana'nın Yüreğir ilçesinde, akraba 2 kadının öldürmesiyle ilgili 6'sı tutuklu 7 sanık ile ilgili esas hakkındaki mütalaa verildi, sanıkların 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 17’şer yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.
Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, akraba olan tutuklu sanıklar Davut, Doğan, Hikmet, Savaş ve Yahya Barık ile yaşı 17 yaşındaki O.B. ile avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Osman Can ise gelmedi. Dava dosyasında araştırılacak başka husus kalmaması üzerine Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi. Savcı, mütalaasında, sanıklardan Osman Can’ın teşvik, Hikmet Barık’ın azmettirmesi ve sonrasında Davut, Savaş, Yahya ve O.B.’nin yardım etmesi sonucu Doğan Barık’ın ‘Töre saikiyle ve tasarlamak suretiyle’ Senem Barık ve Zeliha Sevgilibaş’ı tüfekle öldürdüğünü belirtti. Savcı ayrıca mütalaasında, sanıklardan Doğan, Hikmet, Davut, Savaş, Yahya Barık ile O.B.’nin iştirak halinde ‘konut dokunulmazlığını ihlal ve kişi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarını işlediklerini kaydetti. Savcı, tüm sanıkların 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 17’şer yıl hapis cezaları ile cezalandırılmalarını istedi.
Mütalaaya karşı sanık avukatları yazılı savunmalarını hazırlamak için süre isterken sanıklardan Doğan Barık, iki kadını da kendisinin öldürdüğünü iddia ederek, “Diğer aile fertlerimin bu suçlarla ilgileri yoktur. Samimi olarak suçumu kabul ediyorum. Ben duyduğum cezayı ağır bulduğum için korktum, ilk ifademde aile fertlerimi haksız yere suçladım” dedi.
Davut Barık da, suçsuz olduğunu, hiç kimseyi arayıp “Ben öldüreceğim” demediğini belirterek beraatini istedi. Savaş Barık ise, öldürme olayı ile ilgisinin olmadığını söyledi. Barık, “Ben baştan itibaren samimi olarak gördüklerimi anlattım. Suçsuz yere cezaevinde tutuluyorum” dedi. Yahya Barık da, neden cezaevinde tutulduğunu ve yargılandığını bilmediğini iddia etti.
Dede Hikmet Barık ise, suçsuz olduğunu öne sürerek, “Çocuklar evden çıkınca biz de Davut ile birlikte yanlış bir iş yapmasınlar diye arkalarından çıktık. Ben ölenlerin evini dahi bilmem. Öldürme ve öldürmeye azmettirme suçlaması ile ilgim yoktur” diyerek beraateni talep etti.
Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut durumlarının devamına karar verip duruşmayı, sanıklar ile avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için ileri bir tarihe erteledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: