Adana Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi Londra’da Türkiye’yi tanıttı
22-28 Mart 2020 tarihleri arasında İtalya’ya, Haziran ayı içerisinde de İspanya´ya gidecekler
Yayınlanma :
03.02.2020 09:32
Güncelleme :
03.02.2020 09:32


Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi´nin 2019-2020 Eğlitim-Öğretim döneminde kabul edilmiş iki ERASMUS+ projesi bulunuyor. Almanya, İtalya, İspanya ve Türkiye´nin ortak olduğu ``Geçmişte, Günümüzde ve Gelecekte Göçmenlik`` (MIGRATION-Past, Present and Future) isimli projenin koordinatörlüğünü İngiltere´nin başkenti Londra´daki Bow School yürütüyor. Proje kapsamında, belli aralıklarla ortak ülkelerden İtalya ve İspanya´da da hareketlilik faaliyetleri gerçekleştirilecek.
11-18 Ocak 2020 tarihleri arasında ev sahibi Londra’daki Bow School´da gerçekleştirilen etkinliklere katılan ERASMUS+ çalışma ekibi, Türkiye’den 5, Almanya’dan 5, İtalya´dan 7, İspanya´dan 7 ve ev sahibinden 21 olmak üzere, toplamda 45 kişiden oluştu.
Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi’nden projeye katılan 5 kişilik ekipte, İngilizce öğretmeni Hatice Çağlar ve Edebiyat öğretmeni Bora Kır ile birlikte 3 öğrenci yer aldı.
Projenin koordinatörü İngilizce Öğretmeni Hatice Çağlar; projenin temel amacının farklı ülke öğrencilerinin kültür alışverişinde bulunmaları, gençlerin gözünden Avrupa’daki kültürlerin çeşitliliğini tanımak, birbirini tanımak, anlamak, farklılıkları ve ortak yönlerini birbirleriyle paylaşmak olduğunu belirtti ve öğrencilerin ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti. Ayrıca, ev sahibi okulda sunum, konferans, panel, atölye çalışmaları vb. gibi faaliyetlere katıldıklarını, prjoje kapsamında okulun düzenlediği müzelere ve projenin konusuyla ilgili olarak göçmen kültürün yoğunlaştığı mahalle ve semtlere ziyaretlerde bulunduklarını belirtti.
Hatice Çağlar şunları söyledi:
“5 farklı ülkeden katılım sağlayan ülke öğrencileriyle İngilizce pratik yapma imkanı buldukları gibi, birbirlerine de kendi dillerinden birçok kelime ve cümle öğretmişler; yabancı dil alanında oldukça verimli bir dil alışverişinde bulunmuşlardır. Öğrencilerimizin kendi yaşıtları olan Avrupalı gençlerle iletişim kurmaları, Avrupadaki farklı ülkelerin kültürlerini tanımaları, kendi kültürlerini onlara anlatmaları, bunun için bir yabancı dili konuşma gerekliliğini anlamaları, onların kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlamıştır. Öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımızla ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.’’
Proje koordinatörü Hatice Çağlar, projenin 2. hareketliliğinin 22-28 Mart 2020 tarihleri arasında İtalya’da, 3. hareketliliğinin haziran ayı içerisinde İspanya´da gerçekleştirileceğini kaydetti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: