Adana’da karpuz hasadı başladı
Yayınlanma :
18.05.2020 10:20
Güncelleme :
18.05.2020 10:20


Adana’nın simge ürünlerinden biri olan karpuzun hasat edilmeye başlamasıyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Demirtaş, üretimi kesintiye uğratmayarak vatandaşların gıda arzını karşılayan tüm çiftçilere teşekkür ettiğini belirtti.
Tarımın gözbebeği olan Adana’da üretimin devam ettirilmesi konusunda bir dizi önlem aldıklarını ifade eden Vali Demirtaş, “Tadı, rengi ve kokusuyla fark yaratan Adana karpuzu, kent ekonomisi için vazgeçilmez bir üründür. 2019 yılı Türkiye üretimi yaklaşık 3.87 milyon ton olan karpuzun Adana üretimi 123.676 da alanda 867.919 ton olarak gerçekleşmiştir. Bu yıl ise ilimizde 110 bin da alanda 800 bin ton üretim beklemekteyiz.” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: