Aytekin UÇAR
ADANA(GÜNAYDIN)-Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yılbaşı öncesi huzur uygulaması yaptı.
Yaklaşan yılbaşını vatandaşların huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla önceki gün saat 20.00’de bin 90 polis ile “Adana Huzur ve Güven Uygulaması-12” adı altına 20 noktada sabit önleyici yol ve umuma açık yer uygulaması denetimleri yapıldı.
Adana Emniyet Müdür Vekili Mustafa Erdal Cılasın’ın yönettiği uygulama, 112 kara, 1 hava ekibi ile gerçekleştirildi. 4 eğitimli köpeğin de yer aldığı uygulamada, 5 bin 780 kişinin genel bilgi sorgulaması yapıldı. Çeşitli suçlardan aranan 18 kişi yakalandı. 4 bin 85 araç kontrol edildi. 2 araç trafikten men edilirken 66 araca 46 bin 700 lira para cezası kesildi.
Umuma açık yer denetimlerinde ise 14 kişiye işlem yapılarak 15 bin 540 lira para cezası kesildi. 11 ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 11 şarjör ile 85 fişek, 9 ruhsatsız av tüfeği, 2 kuru sıkı tabanca, 7 delici kesici alet ile 350 paket gümrük kaçağı sigara, 12 uyuşturucu hap ve 34 gram esrar elegeçirildi.
Emniyet Müdür Vekili Cılasın, uygulamanın amacının, temel insan haklarına saygılı bir yöntem ile vatandaşların mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması olduğunu söyledi. Cılasın, uygulamalarla, suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahıs ve araçların yakalanması, meydana gelebilecek olaylara karşı önceden önlem almak, önleyici zabıta hizmetlerini yapmak, şüpheli görülen ve aranmakta olan, suç işlemeye yönelik davranışlar ve hareketlerde bulunan şahıslar ile her türlü taşınması yasak alet ve maddeleri taşıyan ve bulunduran şahısları yakalanmasının da amaçlandığını kaydetti.
Adana’da yılbaşı öncesi huzur uygulaması
Yayınlanma :
22.12.2018 09:03
Güncelleme :
22.12.2018 09:03