HAYDAR ŞENGÜL
ADANA (GÜNAYDIN) – Alın teri ve emeği ile dürüstçe çalışan insanlara her yerde iş ve ekmek var. Hatta gayret ederseniz, sebat ederseniz başladığınız küçük bir iş, yıllar sonra sizi zirveye çıkarabilir. Eyüp ve Beşir Akan kardeşler gibi… İki kardeşin, 1974 yılında Gazipaşa Bulvarı’nda küçük bir araçta başladıkları köfte işi, bugün Adana’nın en meşhur köftecisi olmalarını sağladı. Adana’nın meşhur köftecisi Bomba, kendine has ızgara köftesiyle damak tadına hitap ediyor. Adana, bundan sonra sadece kebabı ile olduğu kadar, eski damak tadı Köfteci Bomba ile lezzet yaşatmaya devam ediyor.
ŞEHİR DIŞINDAN GELİYORLAR
Ünü Türkiye’ye yayılan Köfteci Bomba’nın Adana dışından gelen çok sayıda müşterisiyle adından sıkça bahsettirmeye devam ediyor. Eyüp ve Beşir Akan kardeşler, Köfteci Bomba’da kullanılan etlerin süt danasından alındığını belirterek, kesinlikle kuyruk yağı kullanılmadığının altını çiziyorlar
Akan Kardeşler, Kullanılan iç malzemelerin yani baharat çeşitlerinin doğal olanları ve özel kendi baharat karışımı ile öncelikle etin bir gün dolapta bekletip sonra köfte haline getirildiğini söylüyor.
Eyüp ve Beşir kardeşler yaptıkları köftenin tamamen sağlıklı ve sıhhî olduğunu özellikle söyleyerek ‘herkesin damak tadına uygun köftelerimiz ile hizmet veriyoruz’ diyor.
KALİTEYE ÖNEM VERİYORUZ
Adana, Tarsus, Mersin ve Ceyhan’dan çok sayıda müşteri geldiğini belirten Akan Kardeşler, “Dışarıdan gelen o kadar çok müşterimiz var ki bu bizi son derece mutlu ediyor. Bu bizim işimize, lezzetimize, ve kalitemize ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesidir. Yıllardır yaptığımız sadece lezzetimize lezzet katmak oldu. Ev hanımlarına buradan tavsiyemiz etleri aldıkları yeri tanımalı ve güvenilir olmalı aldıkları eti ilk önce dinlendirecekler daha sonraki, aşamada köftenin harcını yani baharatlarını ekleyecekler. Baharatın bile çok büyük etkisi var aldıkları baharatların da doğal olmasına dikkat etmeliler, görecekler ne kadar lezzetli bir köfte olduğunu” diye düşüncelerini dile getiriyorlar
EV HANIMLARI İÇİN MÜKEMMEL KÖFTENİN SIRLARI
Köfte yapacaklara ise öneriler şöyle: “Doğru köfteyi yapmak kadar pişirmek de maharet ister. Aslında iyi köfte için bilmeniz gereken birkaç küçük incelik var. Köfte, gerçek bir kurtarıcı. Yaptığınız köfteyi buzluğa atıp acil zamanlar için saklayabilirsiniz mesela. Çocukların da, misafirlerinizin de seveceği bir yiyecek olduğu için iyi bir seçenek. Çoğu zaman, yaptığımız köfte annemizin köftelerine benzemez. Aslında bilmeniz gereken birkaç küçük incelik var. İyi bir köfte için kırmızı et ve soğan olmazsa olmaz. İyi köfte pişirmek için kömür ateşinin ideal olduğunu unutmayın. Eğer kömür ateşi seçeneğiniz yoksa, döküm tavalar da iş görür. Köfte pişirirken kızgın ateş önemlidir, çünkü suyu içinde kalmalıdır. Bu nedenle tavayı önce ısıtın ve köfteleri daha sonra içine atın. Evlere de servis yapan Köfteci Bomba, Sümer mahallesi Kuzey Kıyıboyu Caddesi üzeri No:46/Adresinde damak tadına önem veren değerli müşterilerini bekliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: