NEŞET KARADAĞ-ÖZEL
Okul arkadaşı 17 yaşındaki Doğuş Eroğlu'nun boğazını bıçakla keserek öldürdüğü iddia edilen 15 yaşındaki M.A. 7 yıl hapis cezasına mahkum edildi.
Organize Sanayi Bölgesi'nde özel bir lisede okuyan Doğuş Eroğlu ile M. A., arkadaşlarıyla birlikte Yumurtalık'taki evlerine gitmek için 27 Mart 2015’de minibüse bindi. İki arkadaş minibüste tartıştı. M.A. okul arkadaşı Eroğlu'na yumrukla vurdu. Çıkan kavgada, M.A.'da yanında taşıdığı sustalı bıçakla arkadaşını bıçakladı. Hastaneye kaldırılan Eroğlu yaşamını yitirdi.
Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan 15 yaşında arkadaş katili M.A. yargılandığı Adana 9.Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. SEGBİS ile son savunmaları alınan M.A. daha önceki ifadesinde, "Doğuş benden ve diğer çocuklardan zorla para istiyordu. Olay günü de paramızı almaya çalıştı. V.C.K. ile bana saldırdı. Alkol ve uyuşturucu kullanırdı. Bana vurunca kendimi korumak amaçlı bıçağı çektim. Elimdeki bıçağı düşürmek isterken, boğazına battı. Nasıl oldu bilmiyorum" dedi.
Tanıklık yapan servis şoföre Nebi Özkan, zorla para alma olayının olmadığını söylerken acılı baba Muzaffer Eroğlu da, sanığın iddiasının doğru olmadığını belirterek, "Söyledikleri tamamen yalan. Oğlum kesinlikle öyle şeyler yapmazdı" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, M.A.’yı önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Arkadaşını haksız tahrik altında öldürmesi ve duruşmadaki iyi hali ile yaşının küçük olması nedeniyle cezası 7 yıla indirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: