Özel günlerin vazgeçilmezi, yüzyıllardır süre gelen hamur işi ve insanlara olsa da bir yesek dedirten böreğin pek çok yapılış şekli vardır. Kimileri özenerek hamuruna kadar kendi hazırlarken, kimileri hazır yufka ve milföyler yardımıyla börek yapımını kolaya indirgeyebiliyor. Her geçen gün börek tariflerine yenileri eklenirken, birilerinin aklına baklava yufkasıyla börek yapmak gelmiş. Denenmiş ve başarılı olunmuş, ortaya lezzetli bir börek çıkmıştır.
Hazır baklava yufkasından kıymalı börek yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler; 1 paket hazır baklavalık yufka, sosu için; 2 tane yumurta, 1 su bardğaı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt, 1 şişe maden suyu, iç harcı için; 350 gram kıyma, 1 tane soğan, tuz, pul biber, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve üzeri için yumurta sarısı, susamdır. Malzemeleri aldıktan sonra ilk yapmamız gereken şey kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Üzerine sıvıyağ ve küp küp kesilmiş soğanlarımızı ekleyip, tuz ve pul biber ilave edip ateşten alıyoruz. Daha sonra sosunu hazırlamak için, yumurtaları bir kaba kırıp çırpıyoruz ve üzerine yoğurtla sıvı yağı ilave ediyoruz. Son olarak sodayı ekleyip karıştırıyoruz. 2 tane yufkayı tezgaha seriyoruz ve üstüne fırça yardımıyla sosumuzdan sürüyoruz. Daha sonra 3. Yufkayı koyup kıymalı harcımızı koyuyoruz. 4. Kat yufkayı da koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Diğer yufkalar içinde aynı şeyi uygulayıp 160 derecelik fırına pişmesi için bırakıyoruz.
Ne kadar güzel olsa da hiçbir börek el yapımı bir fırın böreğinin tadını vermez. Sizde bu tada hasretseniz ve yemek istiyorsanız, börek satışı yaptığımız sitemizden börek siparişi verebilirsiniz. Lezzetli ve taze böreklerimizi adrese teslim yapıyoruz. Siz de bu tadı çok sevecek, özel günleriniz de bizi tercih edeceksiniz.
Yorumlar
Kalan Karakter: