Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, kamuda çalışan kadınlara doğum sonrası 6 ay ücretli izin verilmesi, bebek 2 yaşına gelene kadar da ücretli izin ve kısmi çalışma imkanı sağlanmasını istedi. Konuyla ilgili Meclis'te çağrı yapan Barut, "Her evlat, anne ilgisi ve sevgisini sınırsız yaşamalıdır. Hem kamuda hem özel sektörde bu konu ilgili düzenleme yapılmalıdır" dedi. Barut, kamuda aynı yerde 4 yıl çalışma zorunluluğunu da eleştirip aile bütünlüğü için çare bulunmasını talep etti.
"ÇÖZÜM İÇİN ADIM ATILSIN"
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan Ayhan Barut, Türkiye'de kamu ve özel sektörde ücretli doğum izninin 2 ay doğum öncesi, 2 ay doğum sonrası olmak üzere 4 ay uygulandığını anımsattı. "Kamuda çalışan kadın emekçilerimiz, doğumdan sonra 2 aylık bir bebeği nereye bırakıp göreve gidecek?" diye soran Barut, "Siyasi ayrım gözetmeden kamu ve özel sektörde ücretli doğum izniyle ilgili sürelerin uzatılması için adım atılmalı" diye konuştu.
"ANNE SEVGİSİNİ SINIRSIZ YAŞAMALI"
Sözlerini, "Doğum sonrası ücretli izin, acilen 6 ay ve üzerine çıkarılmalıdır. Bebek 2 yaşına gelene kadar da ücretli izin ve kısmi çalışma imkanı sunulmalıdır" şeklinde sürdüren Ayhan Barut, "Zaten bu konuyla ilgili yasa teklifi hazır. Burada siyasi ayrım gözetmeden hareket edelim. Her evlat, anne ilgisi ve sevgisini sınırsız yaşamalıdır. Hem kamuda hem özel sektörde bu konu ilgili düzenleme yapılmalıdır. Ayrıca kamuda aynı yerde zorunlu 4 yıl çalışma şartı kaldırılmalı, aile bütünlüğünü engelleyen uygulamalardan vazgeçilmelidir" açıklamasında bulundu.
Barut'tan ''Ücretli Doğum İzni'' Çağrısı:''6 Aya Çıkarılsın"
Ayhan Barut'tan kamuda ücretli doğum izni süresinin doğumdan sonra en az 6 aya çıkarılmasını talep etti
Yayınlanma :
22.11.2024 10:30
Güncelleme :
22.11.2024 10:30


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: