Bu kahvede sadece satranç oynanıyor
Kahve işleten Nizamettin Toktaş, işyerinde sadece satranç oynanmasına izin veriyor.
Yayınlanma :
18.01.2015 11:48
Güncelleme :
18.01.2015 12:49


"Özellikle hafta sonu ve akşamları çok kalabalık oluyor. Bazıları çocuk ve torunları ile geliyor. Onlara satranç öğretiyorlar. Bir çoğu emekli olan müşteriler çay içerek satranç oynuyor. Bazen ilçelerden de satranç oynamaya gelen oluyor. Satrancı neredeyse bilmeyen yok. Zeka oyunu olduğu için satrancı tercih ediyoruz."
20 yıldır satranç oynayan Mehmet Çağlayan ise her gün yaklaşık 3 saat kahvede satranç oynadıklarını belirtti. Çağlayan, özellikle çiftçilikle uğraşan vatandaşların kışın çalışamadıkları için zamanlarını satranç oynayarak değerlendirmeye çalıştıklarını kaydetti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: