Ceyhan petrokimya üssü oluyor
Bakan Kurum, Ceyhan’da hayata geçirilecek ‘Polipropilen Üretim Tesisi’nde yıllık 450 bin ton üretim yapılacağını, bunun da Türkiye’nin yerli üretim yapıp, hammaddede dışa bağımlılığının önüne geçeceğini kaydetti
Yayınlanma :
25.03.2019 09:46
Güncelleme :
25.03.2019 09:46


ADANA (GÜNAYDIN) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi’nin tamamlandığında hem Çukurova’nın, hem de Türkiye’nin petrokimya sektöründe söz sahibi olacağının altını çizerek, projenin ortaklık anlaşmasının da 2018 yılında tamamlandığını hatırlattı.
Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi’nin tanıtım toplantısında konuşan Kurum, “Artık vaatler bitti, uygulamaya geçiyoruz. Bu proje Adana’da sanayi, istihdam ve kentin geleceği açısından çok önemli. İstihdam açısından bakıldığında 10 yılda sadece inşaat aşamasında 40 bin kardeşimiz iş sahibi olacak. Tesis hizmete girdiğinde de 10 bin kişi burada doğrudan çalışacak” dedi.
Yerli üretimi destekleyecek projelerle Türkiye’yi her alanda lider duruma getirmek için çaba gösterdiklerini kaydeden Bakan Kurum, Türkiye’ye ve bu ülke halkına büyük katkılar sağlayacak stratejileri uyguladıklarını anlattı. Kurum, “Bugüne anlamak, düne bakmakla mümkün. Son 16 yılda her alanda bağımsızlık mücadelesi verdik. Dünya 2008’de küresel bir kriz yaşadı. Hamdolsun o kriz döneminde yatırımlarımız hiç kesintiye uğramadı. Avrupa ve Amerika yerinde sayarken, o dönemde biz büyüme rekorları kırdık” diye konuştu.
“Kendi İHA’mızı üretmeseydik, Afrin’de başarılı olamazdık” diyen Bakan Kurum, savunma sanayisinde gerçekleştirdikleri yatırımlara da değindi.
Vali Mahmut Demirtaş ise Adana’da 1950’li yıllarda başlayan, tarıma dayalı sanayi hamlesinin, enerji ve endüstri bağlamında yeni bir faza geçişine hep birlikte tanıklık ettiklerini dile getirdi.
Bugün burada Çukurova ve Doğu Akdeniz’in doğal merkezi olan Adana’nın, zengin potansiyeli ve küresel rekabet gücüyle, Marmara’ya alternatif tek endüstri bölgesi olduğunu bir kez daha gösterdiklerini belirten Vali Demirtaş, “Bu bağlamda öncesinde Kerkük-Yumurtalık, sonrasında Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol boru hatlarıyla, enerji dünyasında adından söz ettiren ilimiz, bugün 1.341 hektar alan üzerine kurulan Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ile ülkemizin enerji üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, önümüzdeki dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere, bölgemizde yaklaşık 40 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacak ve dış ticaret açığının kapatılmasında da önemli bir rol oynayacaktır.” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: