ADANA(GÜNAYDIN)– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, afetten zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesini isteyen Yüreğir Ziraat Odasını ziyaret ederek, destek verdi. DDY Bölge Müdürü Oğuz Saygılı’yı da ziyaret eden Tümer, Adana trafiğinin rahatlatılması için banliyönün şart olduğunu söyledi.
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Meclis Başkanı Şevket Uludağ ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret eden Tümer, afetten zarar gören çiftçi borçlarının ertelenmesi gerektiğini söyledi.
Çalışmaları kapsamında çiftçi sorunlarına eğilmeye gayret gösterdiğini, yılın 365 günü tarım yapılabilen bir ovada olmanın avantajlarının iyi değerlendirilmesi gereğine işaret eden Tümer, “Gıdaya erişimin kolaylaşması, sürdürülebilir tarım, araştırma-geliştirme ve inovasyon için verimli tarım topraklarımızı korumak, çiftçimizi el üstünde tutmak zorundayız” diye konuştu.
Türkiye’nin tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yetebilen bir ülke olmaktan çıktığını ve 126 ülkeden çeşitli tarım ürünleri ve tarım ekipmanları ithal ettiğini vurgulayan Tümer, “Ülkemizin sürdürülebilir bir tarım politikasına ihtiyacı var” dedi.
“TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ”
Adana'nın en etkin sivil toplum kuruşlarından biri olarak çiftçinin memnuniyeti, eleştirisini yada beklentilerini her platformda dile getiren Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan ise, ziyaret için teşekkür etti.
Başkan Doğan, Yüreğirli çiftçiye samimi hizmet ürettiklerini, dünyada süregelen çiftçi eğitim programlarını ve teknolojiyi yakından takip ettiklerini söyledi.
“Rant değil, hizmet odaklı çalışıyoruz” diyen Doğan, Adana’nın fıstık, soya, narenciye ve karpuz üretiminde Türkiye lideri olduğuna işaret etti. Doğan, tarım adına doğru yapılan işleri desteklediklerini ancak yanlışlıklarda ise eleştiri haklarını kullandıklarını belirtti. Doğan, afetten zarar gören çiftçi borçlarının ertelenmesi için girişimlerde bulunulması gerektiğini vurguladı.
Başkan Doğan, Milletvekili Tümer'e çalışmalarıyla ilgili bilgiler de vererek, odanın faaliyetlerini içeren dergiyi sundu. Basının en güçlü iletişim aracı olduğunu ve halka bu yolla ulaşmada basından destek gördüklerini anlatan Başkan Doğan, "Bu vesile ile tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
“Adana’ya banliyö gerek”
Tümer, Devlet Demiryolları Bölge Müdürü Oğuz Saygılı'yı da ziyaret etti. Adana’nın doğu ve batısını birbirine bağlayacak banliyö tren hattının bu bölgelerde yaşayan vatandaşları ve iş dünyasını rahatlatacağını vurgulayan Tümer, Adana'nın doğu ve batısını birbirine bağlayabilecek banliyö hattına olan ihtiyacını dile getirdi.
“BÜYÜK YARAR SAĞLAR”
Adana'nın gelişimi ve nüfus oranının göz önüne alınarak hareket edilmesi gerektiğini kaydeden Tümer, “Banliyö treni Adana için çok önemli. Kent trafiğinin içinden çıkmaz bir hal aldığı da göz önüne alınarak bu hattın Adana’ya kazandırılması kaçınılmaz görünüyor. Hızlı ve güvenli bir sistem olan banliyö konusunda Adana’nın tüm altyapısı hazırdır. Günlük ev ve işyeri yolculuğunu sağlayan banliyö trenleri kentlerin içi ile dışındaki yerleşim ve iş yerleri arası yolculuğu sağlayan hızlı ve güvenilir sistemlerin başında gelir. Özellikle nüfusu kalabalıklaşan Adana’da dışarıdan merkeze ve merkezden dışarıya seyahat sıklığı olan yerleşimler için yarar sağlayacağı kesindir. Amaç vatandaşlarımızın rahatlığına yönelik çalışmaların hayata geçirilmesi olmalıdır” diye konuştu.
SAYGILI: “BANLİYÖ İÇİN PARKURUMUZ YETERLİ”
Adana’nın demiryolu parkurunun banliyö için yeterli olduğuna dikkat çeken DDY Bölge Müdürü Oğuz Saygılı ise “Bu yönde bir karar alınırsa biz rahatlıkla çalışmayı başlatabiliriz” dedi. Adana ve Mersin’i birbirine bağlayan hızlı tren çalışmasının belediyelerle koordinali bir şekilde aralıksız sürdüğünü hatırlatan Saygılı, sistemin 2020 yılında tam kapasite devreye gireceğini söyledi. Saygılı, ziyareti ve demiryolları projelerine ilgisi nedeniyle Tümer’e teşekkür etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: