“CMK ücret tarifesindeki artış avukatın emeğini yok saymaktadır’
Adana Barosu’nda ruhsat heyecanı ve mutluluğu yaşandı. Baro Başkanı Küçük, zorunlu müdafilik yapan avukatlara ödenen ücretin avukatlık asgari ücret tarifesine yapılan oranda gerçekleşmesini beklediklerini vurguladı.
Yayınlanma :
18.01.2020 08:19
Güncelleme :
18.01.2020 08:19


Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar salonunda yapılan törene Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz , Yönetim Kurulu Üyeleri Av. MiyesserErsalanÖnenli, Av. Sinem Tanrısınatapan, Av. Duygu Özgüven, Av. Nevzat Elçi, Av. Furkan Kılıç ve Av. Timur Ortatepe, Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan ve aileler avukatlar ve sevenleri katıldılar.
Av. Veli Küçük’ün katılımcılara hitaben kutlama ve teşekkür konuşmasının ardından genç meslektaşlarımıza Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş toplu meslek yemini ettirdi.
Genç avukatlaracübbelerini ; Av. M. Turan Özer, Av. M. Ziya Yergök, Av. Yelda Aslan, Av. Badegül Bozkurt Uludağ, Av. Fikret Adamhasan, Av. Şermin VurucubaşAdamhasan, Av. Hikmet Kazancı, Av. Duygu Özgüven, Av. Tayyar Yılmaz, Av. Kübra Mimaroğlu ve Oğuzhan Kutlubay giydirdi.
“CMK ÜCRETLERİNDEKİ ARTIŞ YETERSİZ”
Av. Veli Küçük, burada yaptığı konuşmada, Resmi Gazete'de yayımlanan CMK Ücret Tarifesi’nde yapılan artış oranının bekledikleri düzeyde olmadığına dikkat çekerek, görüş ve düşüncelerini paylaştı.
“Belirlenen bu oran avukatın emeğini, çabasını yok saymak, meslektaşlarımızın hizmetlerini şekli bir unsur olarak gören olsa da olur olma da olur bakış açısından başka bir şey değildir. Tarifedeki düşük ücretler asla kabul edilemez. Avukatlık Asgari Ücret Tarifesindeki rakamlarla eşitlenmesi şarttır. Her emeğin ve çabanın değerini bulması gerekir”
Av. Veli Küçük, zorunlu müdafilik yapan meslek ödenen ücretin avukatlık asgari ücret tarifesine yapılan oranda gerçekleşmesini beklediklerini vurguladı.
Baro Başkanı Av. Veli Küçük, zorunlu müdafilik alan meslektaşlarına ödenen ücretlerdeki artışın yeterli olmadığını ifade etti. Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Adalet Bakanlığı’nın geçen yıl kayda değer bir artış yaptığını, bu yılki yüzde 20,23’ün avukatlık asgari ücret tarifnamesine yapılan yüzde 25’in altında kaldığını kaydetti.
“BİZLERE GÜÇ KATTILAR”
7 hukuk bürosunda, yaklaşık bir yıl süreyle stajyerliklerini tamamlayan genç meslektaşlarını tebrik eden Av. Veli Küçük, şöyle devam etti: “Genç meslektaşlarım, Adana Barosu’na, yargı ve savunma camiasına güç katacaklardır. Doğruluk, dürüstlük kurallarından, alınteriile, hakkıyla kazanç elde etme ilkelerinden hiçbir zaman vazgeçmeyin. Sizlerin mesleğimizi bu hassasiyetle yürüteceğinize inancım tamdır. Bir yıllık süreçte bilgi ve deneyimlerini aktaran, onları mesleğe hazırlama noktasında üstatlık yapan meslektaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: