Çukurova Üniversitesinde kültürler buluşması
Yayınlanma :
19.12.2019 14:58
Güncelleme :
19.12.2019 14:58


Doç. Dr. Özgüzel göçün, insanların kendini kurtarmak, korumak, eğitmek veya özgür kılmak için bir araç olduğunu ifade ederek şunları kaydetti;
“Göç bazıları için de kendi onurunu korumak için başvurduğu bir yoldur. Göç, milyonlarca kişiye yalnızlığa dışlanma yerine her şeyi paylaşabileceği bir topluma ait olma, hayata pasif seyirci gibi bakmak yerine girişimci olma, korkmak yerine mücadele etme, azimle hayata yeni bir başlangıç yapma fırsatı sunar.”
Adana İl Göç İdaresi Müdürü Velican Doğru ise 2000 yılından bugüne kadar 18 Aralık’ın Dünya Göçmenler Günü olarak kutlandığını ifade ederek, göç ve göçmenlik tarihinin insanlık tarihi kadar eski olduğuna işaret etti. Anadolu’nun her dönemde göçün ve göçmenin adeta merkezi konumunda olduğuna vurgu yapan Doğru, “Dünden bugüne Anadolu dünyanın her yerinden her renkten, her ırktan, her dinden yurdundan edilmişlerin uğrağı korunağı durumundadır.” şeklinde konuştu.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İ. Halil Elekcioğlu, 18 Aralık’ın Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak 2000 yılında Uluslararası Göçmenler Günü olarak kabul edildiğini ifade ederek tüm dünyada ekonomik, sosyal, siyasal, kültürelnedenlerden dolayı, doğduğu yerin dışında başka bir yere göç etmek durumunda kalan insanların yaşamları ve sorunları konusunda duyarlılık ve hassasiyet gösterme günü olduğunu söyledi. Prof. Dr. Elekcioğlu “Bu bağlamda dünyanın her yerinde ana vatanından kopup çeşitli sebeplerle başka memleketlere göç etmek zorunda kalmış göçmenlerin ve ilimizde bulunan göçmenlerin, mülteci sığınmacıların 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü’nü kutluyor, yaşamlarında ve akademik kariyerlerinde başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: