ŞEYDA AYDEMİR
Türkiye’de lezzetin izini sürenlerin Adana’da mutlaka uğradığı duraklardan biri Köfteci Bomba. Sümer Mahallesi Kuzey Kıyıboyu Caddesi No:46’daki mekânda hem yerinde hem evlere servisle hizmet veren Köfteci Bomba Adana’nın gururu olmaya devam ediyor.
PİKAPTA BAŞLAYAN SERÜVEN
Eyüp ve Beşir Akan kardeşlerin 1974 yılında mütevazı bir pikapta başlattığı köfte serüveni, bugün Türkiye çapında tanınan bir marka hâline geldi. İlk günkü dürüstlük, aynı tarif ve sevgiyle yoğrulan köfteler, halkın damak hafızasında öyle bir iz bıraktı ki; Adana dışından bile müdavimleri mekânı ziyaret ediyor. Akan kardeşler, süt danasından yapılan, kuyruk yağı içermeyen köftelerini özel baharat karışımlarıyla lezzet şölenine dönüştürüyor.
LEZZETİN SIRRI
Lezzetin sırrı: Dinlenmiş et, doğal baharat ve sevgi. Et bir gün boyunca dolapta dinlendiriliyor, ardından özenle hazırlanan baharatla yoğruluyor. Hijyen ve kalite prensiplerinden taviz vermeyen Köfteci Bomba, her porsiyonda ustalığı ve samimiyeti sunuyor.
ESNAF MİRASI
Köfteci Bomba’nın işletmecilerinden Eyüp Akan, Köfteci Bomba'nın hikâyesinin sadece bir yiyecek değil; geçmişten geleceğe taşınan bir esnaf mirası olduğunu söyledi. Akan, “Adana mutfağının kalbinde yer alan bu tat, hem gelenek hem de kaliteyle yoğrulmuş durumda. Akan kardeşler olarak bu lezzetli tatmayanları mekanımıza bekliyoruz” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: