Demirçalı, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
''Son günlerde bazı köşe yazıları ve sosyal medya mecralarında, şahsım ve Yüreğir Belediyemiz hakkında asılsız, mesnetsiz ve tamamen iftira niteliğinde iddialar ortaya atılmaktadır.
Hiçbir somut delile dayanmayan, kamuoyunu yanıltmayı ve belediyemizi itibarsızlaştırmayı amaçlayan bu açıklamalar; gazetecilik faaliyeti değil, açık bir karalama kampanyasıdır.
Yüreğir Belediyesi’nin tüm harcamaları; Sayıştay denetimine, İçişleri Bakanlığı müfettişlerine, Belediye Meclisi ve komisyon incelemelerine, yürürlükteki ihale ve satın alma mevzuatına uygun şekilde yapılmakta; tamamen açık ve şeffaf bir biçimde yürütülmektedir. Ortaya atılan iddialarda adı geçen kişi ve firmalarla ilgili tek bir mahkeme kararı, tek bir savcılık tespiti ya da tek bir resmî suç unsuru bulunmamaktadır.
Buradan açıkça ifade ediyorum: Belgen varsa açıkla. Yoksa attığın iftiranın hukuki bedeline hazır ol. Kim olursa olsun; elinde gerçek, resmî ve doğrulanabilir bir belge varsa, bunu dedikodu malzemesi yapmak yerine yetkili savcılıklara sunmakla yükümlüdür. Aksi hâlde yapılan bu açıklamalar; Türk Ceza Kanunu kapsamında iftira, kamu görevlisine hakaret ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik algı operasyonu suçlarını oluşturmaktadır.
Bu nedenle; şahsım ve Yüreğir Belediyemiz hakkında asılsız iddialarda bulunan ve bunları yayan kişi ve kişiler hakkında, hukuki ve cezai tüm haklarımız saklı kalmak kaydıyla suç duyurusunda bulunulacaktır.
Halkımızın bize emanet ettiği her kuruşu korumaya, Yüreğir’e hizmet üretmeye ve çamur siyasetine teslim olmamaya kararlılıkla devam edeceğiz.''
Yorumlar
Kalan Karakter: